1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Star Rafinerisi`nin inşaat anlaşması imzalanıyor

Star Rafinerisi`nin inşaat anlaşması imzalanıyor

Enerji Günlüğü - Azeri SOCAR tarafından İzmir Aliğa'ya kurulacak Star Rafinerisi'nin detay mühendislik, tedarik ve inşaat anlaşmaları imzalanıyor.Türkiye'nin...

Star Rafinerisi`nin inşaat anlaşması imzalanıyor

Enerji Günlüğü - Azeri SOCAR tarafından İzmir Aliğa'ya kurulacak Star Rafinerisi'nin detay mühendislik, tedarik ve inşaat anlaşmaları imzalanıyor.

Türkiye'nin özel sektör eliyle tek noktaya yapılacak en bıyık sıfırdan yatırımı özelliğin sahip Star Rafinerisi'nde önemli bir aşama daha geride kalıyor. Petrol işleme alanındaki en büyük yerlileştirme projesi olarak da nitelendirilen STAR Rafinerisi'nin Detay Mühendislik-Tedarik-İnşaat (EPC) anlaşmaları,dünyanın alanında uzman dört dev firmasının temsilcileriyle yarın İstanbul'da imzalanıyor.

Anlaşmaya, İspanyol Tecnicas Reunidas liderliğinde Saipem (İtalya), GS Engineering (Güney Kore) ve Itochu (Japonya) firmalarının oluşturduğu konsorsiyum temsilcileri imza koyacak. Anlaşma imza töreni SOCAR Dış Yatırımlar Sorumlusu ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuzve Tecnicas Reunidas CEO’su Juan Lladó'un da katılımıyla gerçekleşecek.

Önceki ve Sonraki Haberler