1. HABERLER

  2. PETROL

  3. STAR Rafineri’ye yeni genel müdür: Mesut İlter

STAR Rafineri’ye yeni genel müdür: Mesut İlter

Enerji Günlüğü - İzmir Aliağa’daki Petkim Yarımadası’nda kuruluş çalışmaları devam eden STAR Rafineri AŞ’nin Genel Müdürlüğü’ne Mesut...

STAR Rafineri’ye yeni genel müdür: Mesut İlter

Enerji Günlüğü - İzmir Aliağa’daki Petkim Yarımadası’nda kuruluş çalışmaları devam eden STAR Rafineri AŞ’nin Genel Müdürlüğü’ne Mesut İlter getirildi. 

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki operasyonlarında üst düzey görev değişiklikleri yapıldı. Bugüne kadar STAR Rafineri AŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Palaz, SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak atanırken, Palaz’dan boşalan Star Rafineri Genel Müdürlüğü koltuğuna ise Mesut İlter oturdu. 

Mesut İlter - Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1980 yılında İpraş Rafinerisi’nde İşletme Mühendisi olarak iş hayatına başladı. 1980-1999 yılları arasında Ünite Şefi, İşletme Başmühendisi, UCAP Projesi Devreye Alma Müdürü ve Proses Üniteleri İşletme Müdürü görevlerinde bulundu. 1999-2006 yılları arasında Ege Gaz A.Ş. Aliağa LNG Terminali’nde Proje Koordinatörü ve Terminal Yöneticisi olarak görev yaptı. Mesut İlter 2006 yılında İzmir Rafineri Müdürü, 2009-2014 tarihleri arasında ise İzmit Rafineri Müdürü görevlerini üstlendi. Son olarak Tüpraş’ta Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mesut İlter, bundan böyle STAR Rafineri AŞ Genel Müdürlüğü görevini üstlenecek.

Enerji sektörünün deneyimli ismi İbrahim Palaz ise daha önce, akademik çalışmalarının yanı sıra, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde Amoco, Halliburton, Universal Pegasus, BOTAŞ International gibi önemli firmalarda, büyük projelerde görevler üstlendi. Sektörde 30 yılı aşkın deneyimi olan Palaz, 2010-2012 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Petrol ve Doğalgaz Başdanışmanı olarak görev almıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler