1. HABERLER

  2. PETROL

  3. STAR Rafineri’ye yılın projesi ödülü

STAR Rafineri’ye yılın projesi ödülü

Enerji Günlüğü - Azeri enerji devi SOCAR'ın İzmir Aliağa’da bulunan STAR Rafinerisi, Avrupa’da senenin petrol ve gaz projesi ödülünü aldı.IJ Global’in...

STAR Rafineri’ye yılın projesi ödülü

Enerji Günlüğü - Azeri enerji devi SOCAR'ın İzmir Aliağa’da bulunan STAR Rafinerisi, Avrupa’da senenin petrol ve gaz projesi ödülünü aldı.

IJ Global’in belirlediği Avrupa ve Afrika ödülleri nerji yatırımı projelerinde 2014’ün en iyilerine verildi. Bu çerçevede, Aliağa’da yer alan STAR Rafineri’nin 3,29 milyar dolar değerinde proje finansmanına ‘En İyi Rafineri Finansman Anlaşması’ ödülü verildi.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, toplam maliyetinin 5,7 milyar doları bulacağı projede finansmanın büyük ve çok taraflı olduğunu belirterek, "Projemizin finansman paketine 6 ülkeden 7 ithalat kredi kurumu, 13 uluslararası ticari banka, 2 yabancı kalkınma bankası ve Türkiye’den de Garanti Bankası iştirak ediyor. Projemiz kaynak türü adına Türkiye’de bir ilk oldu. Anlaşmanın 2014’te Avrupa-Ortadoğu-Afrika bölgesinde yapılmış en büyük petrol ve doğalgaz projesi finansmanı olmasından mutluluk duyuyoruz. 2018 ilk 3 ayında faaliyete geçmesini planladığımız rafinerimiz ile Türkiye ekonomisinin cari açık sorununun aşılmasına asgari 2,5 milyar dolar katkı sunacağız. Bunun gibi 10 proje daha olsa cari açığın enerji ithalatı dışında kalan kısmı ortadan kalkar. Senede ele alacağımız 10 milyon ton ham petrol, ülkemizin net ithalatçı olduğu ürünlere haline gelirken, dövizimiz dışarı gitmeyecek. Yaratılacak katma değer ülkemizde kalacak, refaha ve kalkınmaya hizmet edecek.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler