1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Staroil Denizde İlk Üçe Girmeyi Hedefliyor

Staroil Denizde İlk Üçe Girmeyi Hedefliyor

Enerji Günlüğü - Staroil’in deniz yağları alanındaki markası TRITON STX ile ilk üç firma arasına girmeyi hedefliyor.Starpet’in madeni yağ markası...

Staroil Denizde İlk Üçe Girmeyi Hedefliyor

Enerji Günlüğü - Staroil’in deniz yağları alanındaki markası TRITON STX ile ilk üç firma arasına girmeyi hedefliyor.

Starpet’in madeni yağ markası Staroil, ürün gamını genişletmeyi deniz dizel yağları ile sürdürüyor. Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalın, İstanbul Zeyport Limanı’nda bulundurulacak madeni yağ gemi barcının, satışları önemli oranda artıracağını belirtti.

TRITON STX’in düşük ve orta devirli deniz motorları ile silindirlerinin yağlanmasında kullanıldığını belirten Okalin, “Bu ürün grubumuzun limanlardaki satışı yetkili distribütörümüz ENA Group tarafından gerçekleştiriliyor. Halen Ar-Ge ve onay yatırımlarının sürdüğü TRITON STX üretimimizin şu anda yüzde 90’ını iç pazarda satışa sunuyoruz” dedi.

Okalın, “Petrol Sanayi Derneğinin (PETDER) 2013 verilerine göre, Türkiye’de satılan deniz yağlarının toplamı 18 bin tona yaklaşıyor. En çok satış yapan 3 firmanın toplam satışı ise 10 bin ton civarında bulunuyor. Böylesi bir pazarda kısa vadeli hedefimiz, 2 yıl içinde deniz yağlarında Türkiye’nin dördüncü büyük firması olmak, 5 yıl içinde ise ilk 3 içinde yer almayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

TRITON STX ürünlerinin genellikle 180 kilogramlık ve bin litrelik ambalajlarla sevk edildiğini söyleyen Murat Okalin, “Büyük hacimli satışlarımızı ise dökme olarak tankerlerle sevk ediyoruz. İlerleyen dönemde, Türkiye’nin denizcilik sektöründeki en büyük ikmal merkezi olan İstanbul Zeyport Limanı’nda bulunduracağımız madeni yağ gemi barcı ile daha hızlı ve yüksek potansiyelli satışlar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Ağır yakıtların kullanımına olanak tanıyan Staroil TRITON STX ürünlerinin Mersin’in Tarsus ilçesinde üretildiğini kaydeden Okalin, 7 bin 700 metrekaresi kapalı alan olmak üzere, toplam 14 bin 718 metrekarelik üretim tesisimize 2014 yılında çok önemli geliştirme yatırımları yaptık. Halen sektörün en gelişmiş ve modern tesisleri arasında bulunan tesisimizin de yardımıyla, deniz dizel yağlarındaki pazar payımızı kısa süre içinde önemli oranda artıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler