1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Staroil madeni yağda ilk beşe girmeyi hedefliyor

Staroil madeni yağda ilk beşe girmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün genç markalarından Staroil, önümüzdeki beş yıl içinde, madeni yağ alanında piyasanın en büyük beş oyuncusundan...

Staroil madeni yağda ilk beşe girmeyi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektörünün genç markalarından Staroil, önümüzdeki beş yıl içinde, madeni yağ alanında piyasanın en büyük beş oyuncusundan biri olmayı hedefliyor.

Staroil'den yapılan açıklamaya göre, şirketin kendi markasıyla pazarladığı madeni yağlar, bundan böyle yeni ambalajlarıyla tüketiciyle buluşacak. Bu değişikliğin daha tüketici dostu ürünler yaratmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Staroil Petrolcülük A.Ş Genel Müdürü Erkan Pehlivan “Önümüzdeki beş yıl içerisinde hedefimiz Türkiye madeni yağ pazarında ilk beş oyuncudan biri olmaktır” şeklinde konuştu. Finansal hedeflere de değinen Pehlivan, Staroil’in halka arz süreci için altyapı hazırlıklarına başladıklarını, süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak 2014 yılının 2’inci çeyreğinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

2006 yılında Starpet bünyesinde departman olarak kurulan madeni yağ fabrikası, 2010 yılında Staroil Petrolcülük A.Ş’nin kurulması ile birlikte pazarda iddialı bir konuma geldi. Otomotiv yağlarında iddialı olan firma, bu ürün grubunda 6 bin ton satış hacmini yakalayarak yüzde 3,3’lük pazar payıyla madeni yağ sektöründe ilk 10 firma arasında bulunuyor. Madeni yağ üretiminin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç eden Staroil Petrolcülük A.Ş, Irak ve Filistin pazarının en etkili üç oyuncusundan biri konumunda. Bunların yanı sıra İsrail, Azerbaycan, Libya, Gana ve Gürcistan’a ihracat gerçekleştiren firmanın yaklaşık 30 ülkeyle de ihracat görüşmeleri devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler