1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Staroil’in hedefinde Afrika pazarı var

Staroil’in hedefinde Afrika pazarı var

Enerji Günlüğü - Staroil Petrolcülük A.Ş., Angola’da düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı. Fuarda, Staroil’in Afrika pazarına...

Staroil’in hedefinde Afrika pazarı var

Enerji Günlüğü - Staroil Petrolcülük A.Ş., Angola’da düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı. Fuarda, Staroil’in Afrika pazarına yönelik ihracat hedefleri doğrultusunda önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

Staroil Petrolcülük A.Ş., Angola’nın başkenti Luanda’da düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı’na katıldı. Bu yıl 30’uncusu düzenlenen fuarda, Staroil’in Afrika pazarına yönelik ihracat hedefleri doğrultusunda önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

30 yıldır düzenlenen Angola Uluslararası Ticaret Fuarı’nın bölgenin en köklü ve prestijli organizasyonları arasında yer aldığını belirten Staroil Genel Müdürü Erkan Pehlivan, “Afrika, madeni yağ pazarı olarak gelişmekte olan çok önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Halen Libya ve Gana gibi Afrika’nın farklı ülkelerine distribütörlerimiz aracılığıyla ihracat gerçekleştiriyoruz. Yüzde yüz yerli sermayeyle kurulan bir şirket olarak, bu önemli pazarda ülkemizi daha geniş bir coğrafyada temsil edebilmek amacıyla fuarda çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu kapsamda, markamızı taşıyacak  güce, iş bilgisine  ve  finansal altyapıya sahip, düzenli talepleri ile markamızı Afrika pazarına en iyi şekilde sunabilecek distribütör adayları ile görüşmelerimiz oldu. İlerleyen dönemde bu adaylarla yatırım imkanlarını değerlendirebiliriz” diye konuştu.  

Staroil olarak şu anda üretimin yaklaşık yüzde 25’ini ihraç ettiklerini kaydeden Pehlivan, yıl sonuna kadar bu oranı yüzde 35 seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, “İhracatımız son 3 yıl içinde her yıl yüzde 100 büyüme gerçekleştirdi. Katılacağımız yeni fuarların da etkisi ile Afrika’nın büyüyen ihracatımız içindeki payının daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler