1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Starpet EPDK'ya itiraz edip lisansını geri isteyecek

Starpet EPDK'ya itiraz edip lisansını geri isteyecek

Enerji Günlüğü - Starpet Garzan Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, şirketin akaryakıt dağıtım lisansının iptaline ilişkin Kurul kararına itiraz...

Starpet EPDK'ya itiraz edip lisansını geri isteyecek

Enerji Günlüğü - Starpet Garzan Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, şirketin akaryakıt dağıtım lisansının iptaline ilişkin Kurul kararına itiraz edeceklerini, olmazsa iptal edilen lisansı tekrar almak üzere EPDK’ya yeniden başvuracaklarını söyledi. 

Kamuoyunun, Enerji Günlüğü’nün haberinden öğrendiği, Starpet’in akaryakıt dağıtım lisansının Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından iptali üzerine şirketin nasıl bir yol izleyeceği belli oldu. Starpet Garzan Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, lisans iptali kararının kendilerine tebliğ edilmediğini, Resmi Gazete’de de henüz yayınlanmadığını söyledi. 

OKALİN: BELGE EKSİĞİMİZ YOK

Lisanslarının “marka tescil belgesi bulunmadığı” gerekçesiyle iptal edildiğini ifade eden Mahfuz Okalin, “Bizden daha önce yazılı olarak bunu talep ettiler. Aslında (Starpet akaryakıt markasının tescilini 2014 yılında almıştık ve size de vermiştik) dedik kendilerine. Onlar da (Sizin dosyanızda yok) diyorlar. Avukatımız tekrar götürüp teslim etti, kayıttan da geçirdi. Tamam problem kalmadı dediler. Ardından da iptal ettiler.” 

İTİRAZ VE YENİ LİSANS TALEBİ 

Mahfuz Okalin, gözden geçirilip düzeltilmesi talebiyle lisans iptali kararına itiraz edeceklerini söyledi. Aynı zamanda Starpet adına yeni bir dağıtım lisansı talebinde bulunacaklarını aktaran Okalin, “Hem madeni yağ ve hem de akaryakıt dağıtım lisansları için başvuracağız. Aslında Türk Patent Enstitüsü’ne bakılsa zaten orada da görecekler marka tescilimizin olduğunu” dedi. 

“KEYFİ DAVRANIYORLAR”

Mahfuz Okalin, EPDK’nın aslında yıllardır elindeki evrak dosyasında bulunması gereken bir marka tescil belgesi için (dosyada yok) diyerek bir dağıtıcının lisansını iptal etmesini anlamakta güçlük çektiğini ifade etti. Mahfuz Okalin “Bu nasıl bir şey anlamıyoruz. Millet işsizlikten, sıkıntıdan kan ağlıyor, istihdam sağlayan bir şirket de bu şekilde cezalandırılıyor. Keyfi davranıyorlar. Hükümete, siyasilere başvuruyoruz, (EPDK bağımsız) diyorlar” diye konuştu. 

“%100 YERLİ OLMANIN CEZASI MI?”

Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin daha sonra şöyle devam etti: 

“Bazen düşünüyorum, acaba yüzde 100 yerli olduğumuz için mi bize böyle davranılıyor? Dişini kime geçirebilirlerse ona mı yükleniyorlar? Böyle bir nedenle koskoca bir dağıtım şirketinin lisansı iptal ettirilir mi yahu? Ki az önce de söylediğim gibi bu patent de var zaten, elimizde. Halen satış yapan 100 küsur bayimiz var. Akıllarından ne geçiyor bilmiyorum. Eğer bu sadece marka tescil belgesinden kaynaklanıyorsa, Perşembe günü kurul toplanır, isterlerse tekrar lisansı yayınlatırlar. Ama belki de hiç vermezler, bilemiyorum.”

VARLIĞI BİLİNEN BELGE 5 GÜN GECİKTİ DİYE... 

Starpet’in vekili Av. Mustafa Ünal, Şirketin lisansının Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 17. Maddesi, 1. Fıkrası (e) bendinde geçen, marka tescil belgesinin bulunmayışı gerekçesiyle iptal edildiğini yineledi. Ünal, “Marka tescil belgesinin süresi dolmuştu Yenisini alıp vermiştik. 15 günlük süre tanımışlar, biz bunu 20’nci günde teslim etmişiz. Ayın 1’inde belgeyi vereceğimizi, Kurul toplantısından önce ulaştırcağımızı söyledik. (Kurul dosyayı görüşürken marka tescilimizin olduğu görülsün) dedik. Ama sanırım sunduğumuz belge, dosyaya girmemiş bile” dedi. 

KARAR DÜZELTME TALEBİ

Av. Mustafa Ünal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun lisans iptali kararı üzerine nasıl bir yola başvuracaklarını şöyle özetledi: 

“Karara karşı iki türlü başvuracağız. Birincisi, öncelikle itiraz edeceğiz. Yani (Kurul kararı hatalıdır, verilen ceza çok ağırdır, marka belgemizi sunduk, sıkıntı yoktur) diyerek kararın düzeltilmesi talebinde bulunacağız. İkincisi de yeniden lisans başvurusunda bulunacağız. Dağıtıcı lisansı yıllık bedeli 362 bin 500 TL ve bu bedeli yatırmamız gerekecek.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler