1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Starpet istasyon sayısını 350`nin üzerine çıkaracak

Starpet istasyon sayısını 350`nin üzerine çıkaracak

Enerji Günlüğü - (SABİHA KÖTEK) Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini...

Starpet istasyon sayısını 350`nin üzerine çıkaracak

Enerji Günlüğü - (SABİHA KÖTEK) Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Starpet'in kuruluşunun onuncu yılı nedeniyle Mardin Tuğhan Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyen Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, bu yıl birinci önceliklerinin istasyon sayısının artırılması olduğunu belirterek, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Son 5 yıl içinde yüzde 25 büyüyen Starpet'in, 2014 yılında yüzde 10’luk bir büyüme kaydettiğine dikkat çeken Okalin, "2015 yılı itibariyle Türkiye’nin 63 ilinde 300’den fazla istasyonuyla hizmet veren Starpet olarak, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350’nin üzerine, ciromuzu ise 900 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz Özellikle Türkiye’de ekonominin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde yeni istasyonlar açacak ve hızlı büyümemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Okalin, geçen yıl istasyonların çoğaltılması için 120 milyon TL bütçe ayırdıkları bilgisini vererek, bu yıl ayırdıkları bütçenin 130-140 milyon TL olduğunu ifade etti.

2023 HEDEFİ RAFİNERİ KURMAK

Yüzde yüz yerli sermaye ile kurdukları Starpet'in 10 yılda sektöründe ilk 10’u içerisine girdiğini ve bu başarılarını cesaret ve inanca borçlu olduklarını ifade eden Okalin, 2023 yılında bir petrol rafinerisi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

AKARYAKITTA HAFİF TATLI YÜKSELİŞ SÜRECEK

Akaryakıt fiyatlarında hafif tatlı yükselişin devam edeceğini belirten Okalin, akaryakıt tavan fiyat uygulamasının ne bayiye ne de dağıtıcıya bir getirisi olmadığını vurguladı. Bununla birlikte herkesin 'bana dokunmasın' dediğini ve sessiz kaldığını, bu konuda bir birlik olmadığını ifade eden Okalin, Birlikler'in de bu duruma karşı koymadığını kaydetti.

HERKES SEKTÖRDEN KAÇMAK İSTİYOR

Herkesin bu sektörden kaçmak istediğini belirten Okalin, "Bayiler 2010 yılının hayalini 2015 yılında kurmasınlar" ifadesini kullandı. Okalin, Ankara ve İstanbul'da bulunan bir istasyonun günde 10 bin TL'nin altında akaryakıt satması halinde kar edemeyeceğini söyledi.

Okalin, yüksek vergi oranlarına da dikkat çekti. Alınan yüz liralık akaryakıtın 68 lirasının devlete vergi olarak gittiğini, kalan 32 liranın da navlun olduğunu sözlerine ekledi.

Okalin ayrıca EPDK'nın yapısıyla ilgili görüşlerini de dile getirerek, " Keşke EPDK 12 kişiden 5'ini sektörden alsaydı" ifadesini kullandı.

DENETİMLER ÇOK SIKI KAÇAK İMKANSIZ

Akaryakıt bayilerinin kaçak akaryakıtı satmalarının mümkün olmadığını belirten Okalin, hem Maliye hem de EPDK tarafından denetimlerin çok sıkı gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

UYDU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Enerji piyasasının istediği verileri daha iyi sağlamak için uydu üzeri çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyen Okalin, bu çerçevede Süper online ile de anlaşmaya vardıklarını belirtti.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Starpet Genel Müdür Yardımcısı Hilal Okalin ise şirket olarak yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerinin devam ettiğini belirterek, bu çerçevede yürütülen verimli tüketim hareketi ile 7-12 yaş arası 5000 çocuğa yuva hizmeti verdiklerini ifade etti. Ayrıca İzmir Orman Vakfı ile işbirliği halinde fidan dikimi faaliyetlerini yürüttüklerini de belirtti.

Sabiha KÖTEK - NUSAYBİN/ MARDİN

Önceki ve Sonraki Haberler