1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Starpet Zürih`e ofis açtı Avrupa`ya fabrika yolda

Starpet Zürih`e ofis açtı Avrupa`ya fabrika yolda

Enerji Günlüğü - Yerli sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi Starpet, uluslararası faaliyetlerini artırma çalışmaları çerçevesinde ilk ofisini İsviçre'de...

Starpet Zürih`e ofis açtı Avrupa`ya fabrika yolda

Enerji Günlüğü - Yerli sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi Starpet, uluslararası faaliyetlerini artırma çalışmaları çerçevesinde ilk ofisini İsviçre'de açtı.

Şirket 2014’ün son çeyreğinde Avrupa’nın liman kentlerinden birinde fabrika yatırımı planlıyor.

Starpet'ten yapılan açıklamada, yüzde 100 yerli akaryakıt markası Starpet'in yurtdışı faaliyetlerini artırmayı hedeflediği ifade edildi. Şirket'in Avrupa’daki yapılanması kapsamında ofis açtığı ilk ülke ise İsviçre oldu. Starpet, Zürih şehrindeki ofisiyle stratejik işbirliklerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

SERMAYE VE PETROL SEKTÖRÜNÜN KALBİ

Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, sermayenin ve petrol sektörünün kalbi sayılabilecek bir konumda bulunduğu için Avrupa’da ilk olarak İsviçre’yi tercih ettiklerini belirtti.

Okalin, "Burada kurduğumuz şirketimizle hem direkt olarak İsviçre pazarına hem de tüm Avrupa ülkelerine ulaşacağız. İsviçre ofisimizin tüm dünya ile petrol ve petrol türevlerinin dış ticaretini yapmanın getireceği avantajları kullanarak vizyonumuzu genişleteceğini ve yeni ilişkilerle şirketimizi daha da büyüteceğini öngörüyoruz" dedi.

İKİNCİ ADIM AVRUPA'DA ÜRETİM

İsviçre ofisinin ardından Avrupa’da atacakları ikinci adımın tesis yatırımına yönelik olacağını kaydeden Okalin şu bilgileri verdi:

"Avrupa'daki yatırımımızı gerek lojistik gerekse vergi açısından avantajları olan Belçika, Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerin liman kentlerinde yapmayı planlıyoruz. 2014’ün son çeyreğinde hayata geçirmeyi planladığımız yatırım, yabancı rakipleriyle rekabet edebilen bir tesis olacak. Lojistik ve kontrol açısından kolaylıkla sevk edilebilen bir alana sahip bir fabrikanın işlerimizin daha hızlı yürümesi açısından da önemli rol oynayacağını düşünüyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler