1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Statkraft, HES ve RES yatırımlarını arttırıyor

Statkraft, HES ve RES yatırımlarını arttırıyor

Norveçli enerji şirketi Statkraft, hidroelektrik ve rüzgâr enerjisine 6,6 milyar euro yatırım yapacak.

Statkraft, HES ve RES yatırımlarını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Norveç’in devlete ait yenilenebilir enerji üreticisi Statkraft yaptığı açıklamada, yerel hidro ve rüzgâr enerjisi tesislerini geliştirmek ve yeni karasal rüzgâr santralleri inşa etmek için 6,6 milyar euro yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Şirket, yatırımların sonucunda Statkraft'ın rüzgâr santrallerindeki mevcut üretimini iki katına çıkaracağını, şirketin hidroelektrik santrallerinin etkisini artıracağını ve kapasiteye yaklaşık 3 terawatt saat (TWh) ek elektrik üretimi ekleyeceğini kaydetti. 

Statkraft, hidroelektrik santrallerinin iyileştirilmesi için 1,8 milyar ila 3 milyar euro, eski baraj ve tesislerin rehabilite edilmesi için 1,2 milyar ila 2 milyar euro ve karadaki rüzgâr santrallerinin yenilenmesi ve inşası için yaklaşık 1 milyar euro harcayacak.

TÜRÜNÜN EN BÜYÜK YATIRIM PROGRAMI

Statkraft CEO'su Christian Rynning-Tønnesen yaptığı açıklamada, “Bugün Statkraft, Norveç'te hidro ve rüzgar enerjisinde onlarca yıldır türünün en büyük yatırım programını sunuyor. Bu, Norveç'teki enerji sistemine ve yeşil geçişe büyük bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Kuzey ve Avrupa enerji piyasaları üzerinde de olumlu etkileri olacak” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler