1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Statkraft’ın HES elektriği Alman trenlerini çalıştıracak

Statkraft’ın HES elektriği Alman trenlerini çalıştıracak

Alman demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn (DB), Statkraft'ın Norveç'teki hidroelektrik santralinden elektrik satın alacak.

Statkraft’ın HES elektriği Alman trenlerini çalıştıracak

Enerji Günlüğü - Alman demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn (DB), Statkraft'ın Norveç'teki hidroelektrik santralinden elektrik satın alacak.

Elektrik ihtiyacının yüzde 61’ini yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik ile karşılayan Alman demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn (DB), Norveç'ten hidroelektrik enerji tedariği için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında DB, 2023’ten itibaren 10 yıl boyunca Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Güney Norveç'teki hidroelektrik santralinden yılda yaklaşık 190 GWh yeşil elektrik satın alacak. Bunun da her yıl 146.000 tona kadar karbondioksit tasarrufu sağlayacağı tahmin ediliyor. 

ELEKTRİK NORDLİNK ÜZERİNDEN AKTARILACAK

Teslimat, Nisan ayından bu yana Norveç ve Alman elektrik şebekelerini birbirine bağlayan Nordlink Kuzey Denizi kablosuyla gerçekleştirilecek. 

DB CEO'su Richard Lutz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, DB’nin planlanandan on yıl erken, yani 2040 yılına kadar tamamen iklim nötr olacağını belirterek, “İddialı iklim koruma planlarımız, yerel olarak üretilen yenilenebilir enerji kaynaklarını aşıyor. Bu durum bu anlaşmayı hem ortaklar hem de iklim koruması için stratejik olarak önemli hale getiriyor” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler