1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. STE Elektrik’ten Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

STE Elektrik’ten Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

STE Elektrik, Reyhanlı - Afrin enterkonneksiyon hattı üzerinden Suriye’ye elektrik ihraç etmek için iki yıllık lisans tadili başvurusunda bulundu. 

STE Elektrik’ten Suriye’ye elektrik ihracatı başvurusu

Enerji Günlüğü - STE Elektrik, Reyhanlı - Afrin enterkonneksiyon hattı üzerinden Suriye’ye elektrik ihraç etmek için iki yıllık lisans tadili başvurusunda bulundu. 

EPDK, Türkiye- Suriye arasında mevcut Reyhanlı - Afrin enterkonneksiyon hattı için yapılan kapasite tahsisi başvurusuna ilişkin duyuru yayınladı. 

Duyuruda tedarik lisansı sahibi STE Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış İthalat İhracat Limited Şirketi’nin Türkiye - Suriye arasında mevcut Reyhanlı - Afrin enterkonneksiyon hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemi ile Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı yapmak üzere 15/11/2021 tarihinden itibaren iki yıl boyunca Reyhanlı TM’den azami 40 MW kapasitenin tahsisi için lisans tadili başvurusunda bulunduğu kaydedildi.

BAŞVURULAR 7 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK

Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca 15/11/2021 tarihinden itibaren iki yıllık süre içerisinde Türkiye-Suriye arasında mevcut Reyhanlı - Afrin enterkonneksiyon hattını kullanmak suretiyle Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik veya elektrik üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile aynı hattı kullanmak suretiyle Suriye’den elektrik enerjisi ithalatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin 07/10/2021 günü mesai bitimine kadar EPDK’ya başvuruda bulunmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler