1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Stellantis, Almanya tesisini jeotermalle ısıtacak

Stellantis, Almanya tesisini jeotermalle ısıtacak

Stellantis, Almanya'daki Rüsselsheim Sanayi Bölgesi’ndeki araç üretiminin karbonsuzlaşması için Vulcan Energy ile jeotermal enerji üretecek.

Stellantis, Almanya tesisini jeotermalle ısıtacak

Enerji Günlüğü - Araç üreticisi Stellantis, Avusturalya merkezli Vulcan Energy ile işbirliği yaparak jeotermal enerji projeleri geliştirecek. Jeotermal kaynak Stellantis’in Almanya tesisinin ısıtmasında kullanılacak.  

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, lityum üreticisi Vulcan Energy Resources ile birlikte çalışmaya başladı. Şirketler, Stellantis'in Almanya'daki Rüsselsheim Sanayi Bölgesi’ndeki DS 4 ve Opel Astra model araç üretimi çalışmalarını karbondan arındırmayı amaçlayan yeni jeotermal projeler geliştirmek için çok aşamalı bir projenin ilk aşaması için bağlayıcı bir ön protokol imzaladılar. 

JEOTERMAL KAYNAK ISITMADA KULLANILACAK VE ENERJİ ÜRETİLECEK 

Şirketler yaptıkları açıklamaya göre proje ile şirketler jeotermal enerji varlıklarını geliştirmeyi, inşa etmeyi ve işletmeyi amaçlıyorlar. Proje ile elde edilecek jeotermal kaynak, Stellantis'in üretim sahasına aktarılacak ısıyı sağlamasının yanında Almanya’daki Yenilenebilir Enerji Yasasına uygun olarak temiz enerji üretmelerine de yardımcı olacak. 

Stellantis, 2030'a kadar %50'lik bir azalma ile 2038'e kadar karbon net sıfır olmayı ve böylece iklim değişikliğinin azaltılmasında otomobil endüstrisi şampiyonu olmayı hedefliyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ BATARYASI İÇİN NİKEL SÜLFAT TEDARİĞİ

Öte yandan Stellantis, Fin şirketi Terrafame ile de bir anlaşma yaptı. Şirketler yaptıkları açıklamada, Terrafame’ın 2025’ten başlayarak 5 yıl boyunca Stellantis’e nikel sülfat tedariki için anlaştıklarını bildirdi. Stellantis CEO’su Carlos Tavares, anlaşmanın, elektrikli araç bataryaları için kilit hammaddelerin sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi. Stellantis, bu doğrultuda geçtiğimiz hafta da Avustralyalı madencilik şirketi Element 25 ile manganez sülfit tedariki için anlaşmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler