1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Stellantis, Cezayir’de Fiat modelleri üretimine başladı

Stellantis, Cezayir’de Fiat modelleri üretimine başladı

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis Cezayir’deki tesisini törenle açtı. Tesiste Fiat 500 ve Fiat Doblò dahil olmak üzere Fiat modellerinin üretimi yapılacak.

Stellantis, Cezayir’de Fiat modelleri üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük mobilite şirketlerinden biri olan Stellantis, Kasım 2022’de verdiği taahhüdü yerine getirerek Cezayir’deki Tafraoui üretim tesisinde üretime başladı. 

İtalyan-Amerikan holdingi Fiat Chrysler Automobiles ile Fransız PSA Grubunun birleşmesinden oluşan çok uluslu bir otomotiv üretim şirketi olan Stellantis, Cezayir’deki Tafraoui fabrikasında üretime başladığını açıkladı. Kasım 2022 taahhüdünü yerine getiren Stellantis, tesis için başlangıç olarak 200 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdi. 

YERLİLİK ORANI %35

Yüzde 35’in üzerinde yerlilik oranıyla üretim yapacak olan tesis, Cezayir pazarı için yılda 90 bin adet otomobil montajı gerçekleştirecek. 

Stellantis, Fiat 500 ve Fiat Doblò dahil olmak üzere Fiat modellerinin yerli üretimi yoluyla Cezayir otomotiv sektörünün gelişimini desteklemenin yanı sıra şirketin Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki pazar payını daha da güçlendirecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler