1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis Çin varlıklarını arttıracak

Stellantis Çin varlıklarını arttıracak

İtalyan otomobil üreticisi Stellantis, Çin pazarında genişlemek amacıyla Çinli elektrikli araç (EV) üreticisi Zhejiang Leapmotor ile ortaklık kurma seçeneklerini araştırıyor.

Stellantis Çin varlıklarını arttıracak

Enerji Günlüğü - İtalyan otomotiv şirketi Stellantis, dünyanın en büyük elektrikli araç (EV) pazarı Çin’de varlıklarını genişletmek amacıyla Çinli EV üreticisi Leapmotor Technologies ile ortaklık kurmayı hedefliyor.

Avrupa'nın satış açısından en büyük ikinci otomobil üreticisi Stellantis, Çin’deki varlığını artırmak amacıyla aralarında Leapmotor Technologies’in de olduğu yerel elektrikli araç şirketlerine yatırım yapmayı değerlendiriyor. Bloomberg News'in bildirdiğine göre, Stellantis dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’de varlığını genişletmeye çalışıyor. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde, Stellantis’in Çinli elektrikli araç üreticisi Leapmotor Technologies ile ortaklık kurmayı değerlendirdiği, birleşmeye yönelik değerlendirmelerin devam ettiği ve nihai bir kararın verilmediği belirtildi.

Kurulacak ortaklığın, şirketin geçtiğimiz yıl Çin’deki tek Jeep fabrikasında üretimi durdurması ve ülkedeki tüm otomobil üretimini sona erdirmeye ağırlık vermesinin ardından Çin'de hayata geçirdiği “varlık-hafif” stratejisine uygun olacağı vurgulandı.

Alman Volkswagen’in de aralarında olduğu küresel otomobil üreticileri de Leapmotor ile potansiyel bir ortaklıkla ilgileniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler