1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis ucuz elektrikli şehir aracını tanıtacak

Stellantis ucuz elektrikli şehir aracını tanıtacak

Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi Stellantis, ilk Avrupa üretimi yeni elektrikli şehir otomobili e-C3 ile Avrupa pazarında ucuz elektrikli araç pazarında yerini alacak.

Stellantis ucuz elektrikli şehir aracını tanıtacak

Enerji Günlüğü - Stellantis, düşük bütçeli elektrikli aracı olan Citroën e-C3’ü Ekim ayında tanıtacak. Önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi beklenen aracın fiyatı 25 bin euronun altında olacak.

Dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi Stellantis, Avrupa pazarına daha düşük maliyetli Çinli markaların gelişine karşı hazırlanırken, Ekim ortasında Avrupa yapımı ilk uygun fiyatlı elektrikli otomobili olan yeni Citroën e-C3'ü tanıtacak.

Önümüzdeki sene piyasaya sürülmesi beklenen araç, şirketin C3 modelinin elektrikli versiyonu olacak. 300 kilometreden fazla menzile sahip olacağı kaydedilen aracın fiyatının 25 bin euronun altında olması bekleniyor. 

Daha ucuz modeller sunabildikleri için Avrupalı araç üreticileri tarafından tehdit olarak görülen Çinli elektrikli araç markaları, düşük bütçeli Avrupa üretimi araç modellerine yönelik ihtiyacı arttırdı. 25.000 euronun altında bir fiyatla satışa sunulacak yeni e-C3 bu manada piyasaya doğru zamanda katılıyor olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler