1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis ve Archer’dan şehir içi hava ulaşımında işbirliği

Stellantis ve Archer’dan şehir içi hava ulaşımında işbirliği

Stellantis ve Archer, şehir için hava ulaşımı alanında işbirliği yapacak. İki şirekt, 2024’te elektrikli Midnight uçağını üretmeye başlayacak.

Stellantis ve Archer’dan şehir içi hava ulaşımında işbirliği

Enerji Günlüğü - Stellantis ve Archer Aviation, şehir içi hava ulaşımda kullanılacak Archer'ın elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı Midnight'ın üretimi için işbirliği yapacaklar.

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis ve Archer Aviation Inc., Archer’ın Amiral Gemisi elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı Midnight’ı üretmek için güçlerini birleştirerek ortaklıklarını genişletme konusunda anlaştıklarını açıkladılar. Stellantis, Archer’ın kısa süre önce açıkladığı Covington, Georgia’daki üretim tesisini faaliyete geçirmek için güçlerini birleştiriyor. İki şirket, 2024’te Midnight uçağını üretmeye başlamayı planlıyor.

Stellantis, uçağın üretilebilmesi için; gelişmiş üretim teknolojisi ve uzmanlığı, deneyimli personel ve sermaye ile katkı sağlayacak. Stellantis’in sağlamış olduğu katkı, Archer’ın yüz milyonlarca dolarlık harcama yapmadan ticarileşme yolunda güçlendirmesine yardımcı olacak. 

Stellantis, Archer’ın eVTOL uçağını ayrıcalıklı sözleşmeli üretici sıfatıyla toplu olarak üretmeyi hedefliyor. Stellantis, kendi rızası ile 2023 ve 2024 yıllarında Archer’ın geri çekilme olasılığına karşı 150 milyon dolara kadar öz sermaye sağlayacak. Stellantis, gelecekte serbest piyasada Archer hissesi satın alarak Archer’daki stratejik hissesini artırmayı planlıyor.

Midnight; güvenli, sürdürülebilir, sessiz çalışacak şekilde tasarlandı ve 454 kg’nin (1.000 pound) üzerinde taşıma kapasitesi ile dört yolcu ve bir pilot taşıyabiliyor. Midnight, 100 millik bir menzile sahip, yaklaşık 10 dakikalık şarj ile yaklaşık 20 millik kısa mesafeli yolculuklar için optimize edilmiş durumda.

İlgili Haberler