1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Stellantis’in Avrupa’da elektrikli araç satışları artıyor

Stellantis’in Avrupa’da elektrikli araç satışları artıyor

Stellantis, Elektrikli Araç pazarında, 2022’nin 3. çeyreğine kıyasla %41’lik bir artış kaydetti ve %15,3’lük bir pazar payı ile Avrupa sıralamasında ikinci sıraya yükseldi.

Stellantis’in Avrupa’da elektrikli araç satışları artıyor

Enerji Günlüğü - Stellantis, Avrupa pazar satışlarında ikinci sırada yer alarak, üçüncü çeyrekte %18,3 pazar payı elde etti.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Stellantis, yılın ilk 10 ayında %18,8 pazar payı elde ederek Avrupa (AB29) toplam pazar satış sıralamasında ikinciliğini sağlamlaştırdı. Şirket, hafif ticari araç pazarındaki liderliğini de %30’un üzerindeki pazar payı ile sürdürüyor. 

Stellantis, Elektrikli Araç pazarında, 2022’nin 3. çeyreğine kıyasla %41’lik bir artış kaydetti ve %15,3’lük bir pazar payı ile Avrupa sıralamasında ikinci sıraya yükseldi. Stellantis, üçüncü çeyrekte 87 bin adedin üzerinde batarya elektrikli araç teslim etti. 

Fiat 500e, Opel/Vauxhall Corsa Elektrik, Peugeot E-208, Jeep Avenger gibi modeller ve batarya elektrikli hafif ticari serisinin tamamı (%38 pazar payı) şirketin performansını artırdı. Ayrıca Stellantis, eylül ayında Almanya’nın elektrikli otomobil pazarında yaklaşık %23 pazar payı ile en üst sırada yer aldı. 

“ELEKTRİKLİ MODEL YELPAZEMİZİ 2024 SONUNA KADAR İKİYE KATLAYACAĞIZ”

Stellantis Genişletilmiş Avrupa Operasyon Direktörü Uwe Hochgeschurtz yaptığı açıklamada, elektrikliye geçiş ivmesinin Ekim ayında da arttığını belirterek “Dare Forward 2030 stratejik planımızın bir parçası olarak, 2024 sonuna kadar tamamen elektrikli model yelpazemizi ikiye katlama yolunda ilerliyoruz. Önümüzde uzun bir yol var ama birlikte çıktığımız bu yolculukta başarıya hazırız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler