1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Stellantis’in Türkiye ithalat ve satış hisseleri Tofaş’ın olacak

Stellantis’in Türkiye ithalat ve satış hisseleri Tofaş’ın olacak

Türkiye’deki Stellantis markalı Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles araçların ve yedek parçalarının ithalat ve satış hakkına Tofaş sahip olacak.

Stellantis’in Türkiye ithalat ve satış hisseleri Tofaş’ın olacak

Enerji Günlüğü - Stellantis N.V.’nin yüzde 100 pay sahibi olduğu Stellantis Otomotiv paylarının tamamının, Stellantis markalarını içerecek şekilde Tofaş tarafından devralınacak.

Koç Holding ve Fiat'ın eşit hissedar olduğu Tofaş, Dünyanın en büyük araç üreticilerinden Hollanda merkezli Stellantis Grubu ile ticari faaliyetlerin koşularına ve Stellantis Otomotiv’in paylarının devralınmasına dair ana ilkelerin belirlenmesi doğrultusunda bir Çerçeve Sözleşme imzaladığı duyurdu. Tofaş tarafından gerçekleştirilecek detaylı inceleme sürecinin tatmin edici şekilde tamamlanması sonrası taraflar üzerinde bir Pay Devir Sözleşmesi imzalanacak.

Tofaş yaptığı açıklamada devir bedelinin 400 milyon euro ve kapanışı takip eden ilk sekiz mali yılın her birinde Stellantis Otomotiv faaliyetlerinden elde edilen ve değerlemeye esas beklentileri yansıtan sözleşmedeki referans tutarları aşan nakit akışlarının yüzde 77,5’i oranında şarta bağlı performans ödemesi olarak belirlendiğini kaydetti. Alım işlemi, Tofaş'ın mevcut kaynakları ile finanse edilecek.

Yapılan sözleşmeye göre, Stellantis Otomotiv’in devralınması işleminin kapanış şartlarına tabi olmak suretiyle Tofaş’a halihazırda Stellantis Otomotiv tarafında yürütülen Türkiye ile sınırlı olarak Stellantis markalı Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles araçların ve yedek parçalarının ithalat ve satış hakkı verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler