1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. STFA CEO’luğuna Aslan Uzun getirildi

STFA CEO’luğuna Aslan Uzun getirildi

Enerji Günlüğü - STFA Holding CEO’su Yetik Kadri Mert, 31 Temmuz 2018 tarihi itibariyle görevini, halen STFA Grubu Enerji Grup Başkanlığını yürüten...

STFA CEO’luğuna Aslan Uzun getirildi

Enerji Günlüğü - STFA Holding CEO’su Yetik Kadri Mert, 31 Temmuz 2018 tarihi itibariyle görevini, halen STFA Grubu Enerji Grup Başkanlığını yürüten Aslan Uzun’a bırakıyor. 

Enerya markasıyla enerji sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan STFA Yatırım Holding üst yönetiminde değişiklik yaşandı. STFA Yatırım Holding İcra Başkanı (CEO) Yetik Kadri Mert, 31 Temmuz 2018 tarihi itibariyle görevini STFA Grubu Enerji Grup Başkanı Aslan Uzun’a devrediyor. Yetik Kadri Mert, kendi isteği ve vizyonu doğrultusunda değişik projelerde yer almayı hedeflerken, STFA Grubu şirketlerinin Yönetim Kurullarındaki görevlerine devam edecek. 

TED Ankara Koleji mezunu olan Aslan Uzun, lisans ve yüksek lisans eğitimini ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1985 yılında MNG Holding’de iş hayatına atılan Uzun, 1988 yılında Koç Holding’e katıldı. Sırasıyla Ford Otosan’da Satın Alma Müdür Yardımcılığı, Ram Dış Ticaret’te Başkan Yardımcılığı, TNT Lojistik / Ceva Lojistik Türkiye’de İş Geliştirme Direktörlüğü, TNT / Ceva Lojistik Türkiye, Yunanistan, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgeleri Genel Müdürlüğü ve daha sonra da Tekfen Holding, Toros Tarım’da Genel Müdürlük yaptı. 2013 yılında STFA’ya katılan Uzun, Enerji Grup Başkanlığı görevini sürdürüyordu. Aslan Uzun, evli ve iki kız çocuğu babası. 

STFA Grubu adına açıklama yapan İlker Keremoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Grubumuzun sürdürülebilir büyüme hedefi çerçevesinde dönüşüm stratejilerini başarıyla uygulayarak Grubumuzun Liderlik Ekibini yeniden kuran Sayın Yetik Kadri Mert’e yaptığı çok önemli katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim Kurulu üyemiz olarak çalışmalarında başarılar diliyorum. Kendisinden bayrağı devralacak olan Sayın Aslan Uzun’u yeni görevinden dolayı kutluyor başarılar diliyorum” dedi. 

STFA Grubu Hakkında: STFA 1930’lu yılların sonunda henüz Türkiye’de inşaat sektörünün yabancıların elinde olduğu, ülkede makina, ekipman ve kalifiye işgücünün bulunmadığı bir dönemde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı olan iki mühendis, Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından kuruldu. Yaklaşık 30 yıl ülkede altyapı sektöründe çeşitli projelere imza attıktan sonra 1972’de Libya’da Tripoli Liman inşaası projesini kazanarak, yurt dışında iş alan ilk Türk Müteahhidi ünvanını elde etti. STFA, daha sonra bu başarıyı diğer projelerle arttırdı ve Suudi Arabistan’da 1978’de, Mısır’da 1981’de, İran’da 1983’de, Tunus’da 1984’de, Pakistan’da 1992’de, Oman ve Katar’da 2000’de, Hindistan’da 2001’de iş alan ilk Türk Müteahhidi olarak inşaat sektörünün önemli aktörlerinden birisi oldu. 

STFA Grubu bugün; inşaat, doğalgaz dağıtım, enerji ve iş makinaları distribütörlüğü alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin tanınmış şirketleri arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler