1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. STFA, Naturelgaz’daki payını Global`e devretti

STFA, Naturelgaz’daki payını Global`e devretti

Enerji Günlüğü - Global Yatırım Holding’in Enerji iştiraki Global Enerji, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) sektöründe faaliyet gösteren Naturelgaz’daki...

STFA, Naturelgaz’daki payını Global`e devretti

Enerji Günlüğü - Global Yatırım Holding’in Enerji iştiraki Global Enerji, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) sektöründe faaliyet gösteren Naturelgaz’daki payını, STFA Yatırım Holding AŞ ile yaptığı hisse devri işlemlerinin ardından yüzde 25’ten yüzde 80’e çıkardı. Naturelgaz’ın diğer yüzde 20 hissesi şirketin CEO’su Aksel Goldenberg’e ait. Global Yatırım Holding daha önce de Goldenberg Ailesi’nin elinde bulunan Naturelgaz’ın yüzde 30 hissesini satın almıştı.
Global Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Emiroğlu şunları söyledi:
"Naturelgaz’daki hisse sahipliliğimizi yüzde 80’e çıkararak Türkiye’deki ekonomik büyümenin en önemli kısmını gerçekleştiren orta ölçekli sanayicilere enerji çözümlerimizi daha güçlü bir şekilde üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizde 800 bin adet dizel yakıtla çalışan ve hem kamu hem de özel sektör tarafından kullanılan kamyon ve otobüslerin bir kısmını CNG teknolojisini kullanarak dönüştürmek ve doğal gaz ile çalışır hale getirerek, yüzde 30’a varan tasarruf etmelerine yardımcı olma planımız var. Aynı zamanda Türkiye’nin doğal gaz ağının ulaşamadığı tüm işletmelere de sıkıştırılmış gazı onların kullanabilecekleri şekilde, mevcut yakıt maliyetlerini azaltarak, ulaştırma hedefimiz de bulunuyor. Ayrıca bu sayede enerji tasarrufu yanında en temiz ve çevreci yakıt olan doğalgaz kullanımını özellikle ulaştırma sektöründe yaygınlaştırarak karbon salınımlarını en alt düzeylere indireceğiz.”
Türkiye'deki 800 bin kamyon ve otobüs için doğru yakıtın daha ucuz ve temiz olan sıkıştırılmış doğal gaz olduğuna inandıklarını belirten Emiroğlu, "Çekici Türk pazarında pazar liderliğini korumayı amaçladıklarını vurguladı.
Firma kurucu ortağı ve Naturelgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aksel Goldenberg ise "Naturelgaz AŞ, son yıllarda yüzde 100’ün üzerinde gerçekleştirdiği hızlı büyüme oranını, daha da yukarılara çıkaracak, ülkemize ve değerli iş ortaklarımıza, büyük tasarruf imkanları yaratmaya devam edecektir" dedi. Naturelgaz'ın doğalgazı hızla yeni kullanım alanlarına taşıdığını vurgulayan Goldenberg, "Bu yeni alanlar, önümüzdeki 10 yılda, dünya enerji sektörüne damgasını vuracaktır. Şirketimizin vizyonu, CNG konusunda, sadece ülkemizde değil, bölgemizde CNG sektörünün büyük bir oyuncusu olmaktır. Naturelgaz, mevcut altyapısı, stoklama kapasitesi ve mevcut yatırım planlaması ile Avrupa’nın en büyük Sıkıştırılmış Doğalgaz Dağıtım şirketidir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler