1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. STFA`dan Trakya`ya 120 MW`lik rüzgar santrali

STFA`dan Trakya`ya 120 MW`lik rüzgar santrali

Enerji Günlüğü - STFA Grubu, İngiliz RES şirketiyle birlikte Trakya'da 120 megawatt'lık bir rüzgar santrali kuracak.Dünya gazetesinde yer alan habere göre...

STFA`dan Trakya`ya 120 MW`lik rüzgar santrali

Enerji Günlüğü - STFA Grubu, İngiliz RES şirketiyle birlikte Trakya'da 120 megawatt'lık bir rüzgar santrali kuracak.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre STFA İcra Başkanı Mehmet Ali Neyzi, Şirket'in İstanbul Modern'de gerçekleştirilen ve Türk mühendislik tarihine ışık tutmayı hedefleyen "İlkler" konulu sergisinin açılışına katıldı. Neyzi, burada yaptığı konuşmada önümüzdeki yıl 1.5 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
STFA'nın enerji alanında yeni yatırımlar planladığını kaydeden Neyzi, İngiliz enerji firması RES'le Türkiye'de 120 mwt'lik rüzgar santrali kuracaklarını açıkladı. Mehmet Ali Neyzi'nin açıklamasına göre Trakya'da kurulması planlanan santral için öngörülen yatırım tutarı 100 milyon doların üzerinde.
Yenilebilir enerji alanındaki bir diğer hazırlıklarının da güneş alanında olduğunu belirten Neyzi, bu konuda Hyundai Solar firmasıyla anlaşma imzaladıklarını söyledi.
Türkiye'nin ikinci büyük özel doğalgaz dağıtım şirketi konumundaki Energaz ile 10 ilde doğalgaz dağıtımı yaptıklarını da hatırlatan Neyzi, "600 binden fazla aboneye hizmet veriyoruz. Bu yıl Energaz'ın yüzde 50 hissesini alarak tümünün sahibi olduk" diye konuştu.