1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şubat ayı spot elektrik fiyatı azami tutarla başladı

Şubat ayı spot elektrik fiyatı azami tutarla başladı

Öngörülen spot elektrik fiyatı, ayın ilk gününde, bütün saat dilimlerinde; Şubat 2022 için belirlenen azami fiyat olan 1524 TL/MWh düzeyinde belirlendi.

Şubat ayı spot elektrik fiyatı azami tutarla başladı

Enerji Günlüğü - Öngörülen spot elektrik fiyatı, ayın ilk gününde, bütün saat dilimlerinde; Şubat 2022 için belirlenen azami fiyat olan 1524 TL/MWh düzeyinde belirlendi.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ) işlettiği spot elektrik piyasasında, öngörülen spot elektrik fiyatı ayın ilk gününde ve bütün saat dilimlerinde; Şubat 2022 için belirlenen azami fiyat olan 1524 TL/MWh ile başladı. 

2022 Şubat ayı için spot piyasada uygulanabilecek olan azami spot elektrik fiyatı 1524 TL/WMh olarak belirlenmişti. Kamuoyunda sanayi tesisleri ve bazı santrallerdeki doğalgaz kesintisi ile elektrik faturalarındaki artışa yönelik tepkiler gündemi doldururken, yeni ayın spot fiyatları tavan düzeyinden başlangıç yaptı. 

Kış koşullarının yurdun hemen her yerinde etkisini sürdürmesi ve sanayi tesisleri ve bazı santrallerde yaşanan doğalgaz kesintilerine dayalı proses gecikmeleri; bu yönelimin en azından birkaç gün daha sürebileceğini düşündürüyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler