1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şubat’ta en az 138 işçi hayatını kaybetti

Şubat’ta en az 138 işçi hayatını kaybetti

Şubat ayında yaşanan iş kazalarıda en az 138 işçi hayatını kaybederken, ölümlerin yüzde 25’i Covid-19 kaynaklı gerçekleşti.

Şubat’ta en az 138 işçi hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Şubat ayında yaşanan iş kazalarıda en az 138 işçi hayatını kaybederken, ölümlerin yüzde 25’i Covid-19 kaynaklı gerçekleşti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin üzde 75’ini ulusal basından; yüzde 25’ini ise yerel basın, işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri, meslek örgütleri ve sendikalardan öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiği verilere göre, Türkiye’de 2021 yılı Şubat ayında en az 138 işçi yaşamını yitirdi.

Şubat ayında işçilerin yüzde 25’i Covid-19 nedeniyle, yüzde 16’sı ezilme ve göçük nedeniyle, yüzde 16’sı da trafik servis kazasında hayatını kaybetti. Ölüm nedenlerinin yüzde 11’i yüksekten düşme, yüzde 9’u kalp krizi, yüzde 9’u intihar, yüzde 4’ü patlama/yanma, yüzde 4’ü elektrik çarpması ve yüzde 6’sı da diğer nedenlerden kaynaklandı.

4 ÇOCUK İŞÇİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ

 İSİG Raporu’nda, yaşamını yitiren işçilerin 7’sini kadın işçi ve 131’i ni erkek işçi oluşturken, 4’ünü çocuk, 5’ini de mülteci/göçmen işçiler oluşturdu. 

İşçi ölümlerinin 10’u İstanbul’da, 9’u Kocaeli’nde, 7’si Bursa’da gerçekleşirken, Adana, Manisa ve Şanlıurfa’da da 5’er işçi ölümü gerçekleşti. 

İŞ KOLLARINA GÖRE İŞÇİ ÖLÜMLERİ

İş kollarına göre ise işçi ölümleri en çok inşaat, sağlık, ticaret/eğitim/büro, tarım, taşımacılık, metal, madencilik, konaklama, tekstil, gemi/tersane ve güvenlik işkollarında gerçekleşti. İşçi ölümlerinin 23’ü inşaat/yol, 23’ü sağlık, 18’i ticaret, büro, 13’ü tarım/orman ve 13’ü taşımacılık iş kolunda gerçekleşti.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler