1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sugözü Enerji Santrali sahasına 21 MW’lık güneş santrali kurulacak

Sugözü Enerji Santrali sahasına 21 MW’lık güneş santrali kurulacak

İSKEN, Adana’da işletmekte olduğu Sugözü Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 21 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Sugözü Enerji Santrali sahasına 21 MW’lık güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Adana il sınırları içinde bulunan Sugözü Termik Santrali sahasında 21 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. (İSKEN) tarafından Adana İli, Yumurtalık ilçe sınırları içinde işletilmekte olan 1308 MW kapasiteli taşkömürü yakıtlı Sugözü Enerji Santrali’ne 21 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin değeri 189 milyon TL  olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında Sugözü Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak kurulacak güneş enerjisi santralinde (GES) 39 bin 104 adet çift yüzlü güneş paneli kullanılacak. Yaklaşık 30,9 hektarlık alanda kurulacak olan santralde üretilecek elektrik Sugözü Enerji Santrali’nin iç tüketim ihtiyacını karşılamada kullanılacak. Mevcut durumda ana kaynağın elektrik ihtiyacı santralde üretilen elektrik enerjisinden karşılanıyor. Güneş enerji santralinin işletmeye alınmasıyla beraber bu ihtiyaç güneş enerji santralinden karşılanacağından Sugözü Enerji Santrali’nde bu amaç için kullanılan elektrik enerjisi ulusal şebekeye verilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler