1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Sugözü Termik hava ısıtıcılarını yenileyecek

Sugözü Termik hava ısıtıcılarını yenileyecek

Enerji Günlüğü - Adana Yumurtalık'ta Alman Steag ve OYAK ortaklığıyla işletilen kömür yakıtlı İSKEN Sugözü Enerji Santrali verimliliğini arttırmak...

Sugözü Termik hava ısıtıcılarını yenileyecek

Enerji Günlüğü - Adana Yumurtalık'ta Alman Steag ve OYAK ortaklığıyla işletilen kömür yakıtlı İSKEN Sugözü Enerji Santrali verimliliğini arttırmak için hava ön ısıtıcılarını yenileyecek.

Adana Yumurtalık'ta yer alan 1210 MW'lık İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. (İSKEN) Sugözü Enerji Santrali’nin hava ön ısıtıcıların tedarikine ilişkin ihaleyi ABD’li Arvos Grubuna bağlı Ljungström şirketi kazandı.

Yapılan açıklamaya göre Ljungström, İSKEN’in hava ön ısıtıcılarının 2 x 600 660 MW mevcut taşkömürü kazanlarda iyileştirilmesine yönelik sözleşme imzaladı. Sözleşme ile İSKEN Sugözü Enerji Tesisinin çevresel etkinliğini geliştirmek amacıyla uygulanan Selective Catalytic Reactor (Seçici Katalitik Reaktör – SCR) ile bağlantılı olarak performans geliştirmeleri ve işletme esnekliği sağlanacak.

Proje uygulaması esasen Heidelberg, Almanya’da gerçekleştirilecek ve bileşenler Ljungström’un Avrupa tedarik zinciri vasıtasıyla temin edilecek. 

İSKEN'in  %51 hissesi Alman Steag'a ve %49'u da Türk Kuruluşu Oyak'a ait. İSKEN - Sugözü Enerji Santrali, 1210 MW (605x2) kurulu net kapasitesi ile yılda yaklaşık 9 Milyar kWh elektrik üreterek Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %4'ünü karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler