1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Sulama tesisleri işletme ve bakım ücretleri belirlendi

Sulama tesisleri işletme ve bakım ücretleri belirlendi

Enerji Günlüğü - 2015 yılında sulama ve tahliye tesislerinde uygulanacak olan işletme ve bakım ücretleri belirlendi.Bakanlar Kurulu’nun8/4/2015 tarihli...

Sulama tesisleri işletme ve bakım ücretleri belirlendi

Enerji Günlüğü - 2015 yılında sulama ve tahliye tesislerinde uygulanacak olan işletme ve bakım ücretleri belirlendi.

Bakanlar Kurulu’nun8/4/2015 tarihli Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün 2015 Yılı Sulama ve Tahliye Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Karar”ı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, işletim ve bakım ücreti alınacak sulama ve tahliye tesisleri Grup 1'de Gembos Yeşildağ, Güldürcek, Eleşkirt, Patnos, Ürünlü, Işıktepe, Van, Malazgirt, Koruluk, Kars ve Gökçeada; Grup 2'de Hasanağa, Köprüköy, Ayvacık ve Süksün; Tahliye Tesisleri'nde Marmaracık, Gölayağı, Lütfiye-Sarısu, İhsaniye, Sığırcık-Buzluca, Yenidoğan, Tespihli-Rüstemler, Karakamış-Akçınar, Ahmediye-Cobran, Akçakamış, Çarksu-Memba, Demirbey-İcbariye, Gökçeören, Simav, Kurşunlu, Kestel, Emen ve Sağlık Ovası olarak belirlendi.

Yine, bu sulama ve tahliye tesislerinden yararlananlardan alınacak olan işletme ve bakım ücretleri de belirlendi. Buna göre 1000 metreküp su ücreti Grup 1 için 25.40 TL, Grup 2 için 50.81 TL ve Pompaj için 152.42 TL olarak belirlendi. 2015 yılı tahliye tesislerinde işletme ve bakım ücreti tarifesi ise 2.80 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler