1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Süleyman Önel TEİAŞ Yönetim Kurulunda görevlendirildi

Süleyman Önel TEİAŞ Yönetim Kurulunda görevlendirildi

Cumhurbaşkanı, TEİAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevine Süleyman Önel’i atadı.

Süleyman Önel TEİAŞ Yönetim Kurulunda görevlendirildi

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı, TEİAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği görevine Süleyman Önel’i atadı.

2023/61 sayılı ve 02 Şubat 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca Türkiye Elektrik İletim AŞ’de (TEİAŞ) açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, Süleyman Önel getirildi. 

1979 yılında Ankara’da doğan Süleyman Önel, 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde Enerji Hukuku, Rekabet Hukuku ve Ticaret Hukuku dallarında lisansüstü ihtisas eğitimlerini tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise Kamu Hukuku anabilim dalında Vergi Davalarında Dava Ehliyeti konulu teziyle yüksek lisans programını bitirdi.

2001 yılından itibaren avukatlık ve danışmanlık yapan Önel, 2011 itibarıyla TEİAŞ’ta hukuk müşaviri olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında yine Hukuk Müşavirliği, Hukuk Hizmetleri Başkanlığı ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Vekilliği görevlerini yaptı. 2019’da Yeni Anadolu Madencilik ve Teknolojileri AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olan Süleyman Önel, 2020’den bu yana TEİAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler