1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Summa Enerji`ye Urfa ve Diyarbakır`da üç arama ruhsatı

Summa Enerji`ye Urfa ve Diyarbakır`da üç arama ruhsatı

Enerji Günlüğü – Latin Amerika ve küresel piyasanın artan enerji talebi doğrultusunda kurulan Summa Enerji'ye, Diyarbakır Petrol Bölgesi'nde 2, Gaziantep...

Summa Enerji`ye Urfa ve Diyarbakır`da üç arama ruhsatı

Enerji Günlüğü – Latin Amerika ve küresel piyasanın artan enerji talebi doğrultusunda kurulan Summa Enerji'ye, Diyarbakır Petrol Bölgesi'nde 2, Gaziantep petrol bölgesinde ise 1 adet olmak üzere üç petrol arama ruhsatı verildi.

Summa Enerji Yatırımcılığı, Madencilik, Mühendislik, Taşımacılık, Akaryakıt, Taahhüt, İnşaat, Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı petrol arama ruhsatı başvuruları sonuçlandı. Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Summa Enerji'nin 11 No'lu Diyarbakır Petrol Bölgesi'nde Diyarbakır ve Urfa sınırları içinde yer alan SUM/XI/A işaretli saha için AR/SUM/5118 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı başvurusunu kabul etti. 4 yıl süreli ruhsat, ilgili sahada ruhsat süresinin 2'nci yılında 1 adet arama kuyusu açılması şartına bağlandı. Aksi takdirde ruhsat feshedilecek.

Summa Enerji'ye verilen ikinci ruhsat ise yine 11 No'lu Diyarbakır Petrol Bölgesi'nde, Şanlıurfa sınırları içindeki SUM/XI/B işaretli sahada. Dört yıl süreli bu ruhsatın hak sıra numarası da AR/SUM/5119 ve yine ikinci yıl içinde bir adet arama kuyusu açılması şartına bağlı.

Summa Enerji'nin üçüncü petrol arama ruhsatı da 12 No'lu Gaziantep Petrol Bölgesi'ndeki SUM/XII/A işaretli sahada ve AR/SUM/5120 hak sıra numarasıyla verildi. Bu ruhsat da ilk ikisi gibi dört yıllığına ve ilk iki yılın sonunda en az bir petrol arama kuyusu açılması şartına bağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler