1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suncor, 1000 kişiyi işten çıkaracak

Suncor, 1000 kişiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Suncor, kritik olmayan operasyonlarda çalışan 1000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.Kanada merkezli petrol...

Suncor, 1000 kişiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Suncor, kritik olmayan operasyonlarda çalışan 1000 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Kanada merkezli petrol şirketi Suncor Energy Inc., petrol fiyatlarında düşüş sonrasında işgücünü azaltma ve böylece bütçesini 1 milyar dolar hafifletme kararı aldı. Şirket ayrıca, operasyon maliyetlerini 2 yılda 600-800 milyon dolar azaltacak.

Şirketin şu anda 14 bin çalışanı bulunuyor. Suncor daha çok Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary bölgesinde katran kumlarından petrol elde ediyor.

Kanada’nın Alberta eyaletindeki katran kumu petrollerini ABD’ye taşıyacak olan ve ABD Cumhuriyetçi senatörlerin onayını 2015 yılının ilk önceliği olarak hedefledikleri binlerce kilometrelik Keystone XL petrol boru hattı projesi, iklim değişikliğini şiddetlendireceği ve geçtiği yerlerde doğal yaşama ve topluluklara vereceği zararlar nedeniyle ABD’li çevre ve iklim aktivistlerinin mücadelelerinin odağında bulunuyor.

Senatoda yapılacak oylamanın boru hattının lehinde sonuçlanması halinde Obama’nın veto edeceği ise resmen açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler