1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Sungrow Türkiye Satış Müdürlüğüne Kemal Balaban getirildi

Sungrow Türkiye Satış Müdürlüğüne Kemal Balaban getirildi

Dünya’nın en büyük Solar invertör üreticilerinden Sungrow’un Türkiye Ülke Satış Müdürlüğü görevine Kemal Balaban atandı.

Sungrow Türkiye Satış Müdürlüğüne Kemal Balaban getirildi

Enerji Günlüğü - Dünya’nın en büyük Solar invertör üreticilerinden Sungrow’un Türkiye Ülke Satış Müdürlüğü görevine Kemal Balaban atandı.

Solar invertör üreticisi Sungrow’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin Türkiye operasyonunda üst düzey bir atama gerçekleştirildi. Sungrow Türkiye Ülke Satşı Müdürlüğü görevini 15 Mart 2021 tarihinden itibaren Kemal Balaban üstlendi. Balaban, şirketin bölgesel hedefleri doğrultusunda Sungrow Türkiye Genel Müdürü Candaş Gültekin ile birlikte çalışacak.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği bölümü mezunu Kemal Balaban, yüksek lisansını da aynı üniversitede mühendislik işletmeciliği alanında tamamladı. Kemal Balaban sekiz yılı aşkın bir süredir güneş enerjisi sektöründe çalışıyor.

Kemal Balaban geçmişte SIEMENS’in 2019 yılında bünyesine kattığı Alman Solar Invertör Üreticisi Kaco New Energy Satış Müdürlüğü ve HUAWEI Türkiye Solar PV departmanı Kıdemli Satış Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1997 yılında Cao Renxian tarafından kurulan ve 2011 yılında Shenzen Borsası’nda işlem görmeye başlayan Sungrow Power Supply Co. Ltd. (Sungrow), 2019 ve 2020 yıllarında üst üste iki yıl boyunca BloombergNEF tarafından yüzde 100 Bankable (güvenilir) marka olarak seçildi. Sungrow’un Aralık 2020 itibariyle dünya çapında 154 GW kurulu güce ulaşan solar invertör sevkiyatı bulunuyor.

Şirketin ürün portföyünde, büyük ölçekli enerji santralleri, ticari çatı sistemleri ve evsel kullanımlara yönelik olmak üzere PV invertör çözümleri ve Enerji Depolama sistemleri bulunuyor. Ayrıca uluslararası düzeyde kabul görmüş yüzer GES tesisi çözümleriyle birlikte 24 yıllık güçlü bir geçmişe sahip olan Sungrow, 90 GW yıllık üretim kapasitesiyle 150’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler