1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SunPower bu yıl kayıp bekliyor

SunPower bu yıl kayıp bekliyor

Enerji Günlüğü - Amerika'nın en büyük ikinci güneş paneli üreticisi SunPower bu yıl 175 milyon Dolar kayıp beklediğini açıkladı. Solar Panel...

SunPower bu yıl kayıp bekliyor

Enerji Günlüğü - Amerika'nın en büyük ikinci güneş paneli üreticisi SunPower bu yıl 175 milyon Dolar kayıp beklediğini açıkladı. 

Solar Panel üretiminde önemli yere sahip olan Amerikalı SunPower bu yıl gelirlerinde 175 milyon Dolar gibi bir kayıp beklediklerini açıkladı. Şirket Mart ayında 50 milyon Dolar kazanç beklediğini açıklamıştı. 

Açıklamanın ardından şirketin hisseleri yedi yılın en düşük seviyesine geriledi. Şirketin hisseleri New York Borsası kapanışında 10.31 Dolar ile 2008 Kasım ayına göre yüzde 30 değer kaybetti.

SunPower, güneş paneli piyasasında fiyatlar düşerken, kurumsal ölçekli güneş enerjisi projelerine talebin azalmakta olduğunu belirtti. Şirketin 2016 gelir tahmini 3 milyar Dolar ile çok fazla bir değişiklik kaydetmezken, brüt karlarında yüzde 3.5 düşüş tahmin ediliyor. 

SunPower ayrıca Filipinler'deki panel üretim fabrikasını kapatmayı planladığını ve iş gücünü yüzde 15 oranında azaltacağını da açıkladı. 

HERŞEY BİR KAÇ AY İÇİNDE OLDU

SunPower CEO'su Tom Werner, konu ile ilgili olarak kaygıları anladığını ama bu gelişmelerin son birkaç ay içinde gerçekleştiğini söyledi. Werner 2017 yılının da piyasa açısından zor bir yıl olacağını ifade etti.

Diğer büyük güneş enerjisi ekipman üreticilerinin de hisselerinde düşüş görülüyor. Amerikanın en büyük güneş enerjisi şirketi First Solar ve dünyanın en büyük panel üreticisi Canadian Solar'ın hisseleri 2013 yılından bu yana en düşük düzeye indi. 

Önceki ve Sonraki Haberler