1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Suoz Enerji’den Huawei ve Gintech ile işbirliği

Suoz Enerji’den Huawei ve Gintech ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Suoz Enerji, Çinli Huawei’nin invertörleri ile Tayvanlı Gintech’in güneş hücrelerinin Türkiye distribütörlüğünü yapacak. Türkiye’nin...

Suoz Enerji’den Huawei ve Gintech ile işbirliği

Enerji Günlüğü - Suoz Enerji, Çinli Huawei’nin invertörleri ile Tayvanlı Gintech’in güneş hücrelerinin Türkiye distribütörlüğünü yapacak. 

Türkiye’nin ilk ve tek kadın başbakanlarından Tansu Çiller’in oğulları Mert Uçuran Çiller ve Berk Uçuran Çiller tarafından 2017 yılında kurulan Suoz Enerji, dünya devi şirketlerle işbirliği yaparak global arenada pozisyonunu güçlendiriyor. Güneş enerjisi sektörü invertör üreticilerinden Huawei firmasının solar invertörlerinin Türkiye satışlarında distribütörlüğünü yürütmeye başlayan Suoz Enerji, aynı zamanda Tayvan’ın en büyük solar hücre üreticilerinden biri olan Gintech markasının Türkiye’deki satışlarının distribütörlüğünü üstleniyor. Huawei ve Gintech gibi dev firmaların ürün tedariğinin yanı sıra Suoz Enerji, ileri teknoloji üreten ve kullanan firmalardan aldığı know-how’ı kendi yerli hücre üretimine entegre ederek Ar-Ge çalışmalarını hızlandıracak. 

YABANCI YATIRIMCININ GÜNEŞ PAZARINA İLGİSİ ARTACAK

Yunanistan’da satın aldığı fabrika ile Türkiye’yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisini kendi bünyesinde üreten ilk firma olmaya hazırlanan Suoz Enerji Grup CEO’su Berk Uçuran Çiller, güçlü markalarla gerçekleştirdikleri işbirlikleri ile katma değerli ürün üretiminde çok ciddi adımlar attıklarının altını çizdi. ÇİLLER, “Yenilenebilir enerjiyi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir konumda görüyoruz. Güneş enerjisi sektörü için çok doğru bir yatırım merkezi olan Türkiye’yi bu alanda yapacağımız çalışmalarla güneş enerjisinden maksimum faydalanan ülkeler arasında en üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu vizyonu ortaya koyarak ciddi emek veren ve önemli bir yol haritası oluşturan abim Mert Uçuran Çiller ile Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sektörün gelişimini sağlayan en büyük yatırımcısı ve üreticisi olacağız. Yabancı yatırımcıyı güneş enerjisi alanında Türkiye’ye çekmek ve yatırımcı güven endeksini artırmak için gerekli adımları attık. Huawei ve Gintech gibi alanında çok ciddi çalışmalara imza atan firmalarla işbirlikleri gerçekleştirdik. Yaptığımız bu yatırımlar ekonomiyi ve sektörü büyütürken yabancı yatırımcının da bu pazara ilgisini artıracaktır. Biz bu sinyalleri alıyoruz. Özellikle panel üretiminde dünyaya büyük bir üretim gerçekleştiren Ortadoğu firmalarının yakın markajında olduğumuzu görebiliyoruz.” dedi. 

SUOZ GRUP TÜRK PANELİNİ YUNANİSTAN’DAN YOLA ÇIKARDI

Önceki ve Sonraki Haberler