1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sürdürülebilir turizm projesi SENTRUM belgesel oldu

Sürdürülebilir turizm projesi SENTRUM belgesel oldu

Enerjisa Enerji, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi tarafından başlatılan Küçükköy’deki Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi SENTRUM projesinin belgeseli çekildi.

Sürdürülebilir turizm projesi SENTRUM belgesel oldu

 

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi tarafından Ayvalık Küçükköy’ü sürdürülebilir enerji temelli bir turizm uygulama merkezi ve yeşil destinasyon haline getirmek için yapılan çalışmaları anlatmak üzere başarılı Cem Seymen ile iş birliğine imza atıldı. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında lansmanı yapılan SENTRUM projesi kapsamında yapılanları anlatmak üzere hazırlanan ve 4 bölümden oluşan video serisi Enerjisa Youtube hesabı üzerinden izleyicilerle buluşturuluyor.

PROJENİN PAYDAŞLARI ANLATIYOR

Video serisi; Enerjisa Enerji, UNDP Türkiye, Sabancı Üniversitesi yöneticileri, yerel işletme sahipleri, Ayvalık Belediye Başkanı ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü’nün de dahil olduğu röportajları içeriyor. Proje dahilinde yapılan çalışmalar, paydaşların ağzından anlatılıyor.

Cem Seymen’in sunuculuğunu üstlendiği video serisinin ilk bölümünde, SENTRUM kapsamında yapılan eğitim ve farkındalık çalışmaları ile Enerjisa Enerji’nin proje kapsamında İşimin Enerjisi markası ile Küçükköy’e yaptığı yenilenebilir enerji uygulamaları hakkında bilgilere de yer veriliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMDE ÖRNEK OLACAK

ebru-tascioglu-portre.JPGEnerjisa Enerji Kurumsal Yetkinlikler ve Sürdürülebilirlik Bölüm Başkanı Ebru Taşçıoğlu; “UNDP ile beraber Sabancı Üniversitesi’nin de desteğini alarak hayata geçirdiğimiz bu proje ile sorumluluklarının bilincinde, haklarını bilen ve takip eden insanların el ele vererek bölgesel kalkınma için kendilerini ve yörelerinin bu anlamda bilincini geliştirmeleri için çalışıyoruz.

Enerjisa Enerji olarak, ayrıca İşimin Enerjisi çatısı altındaki yenilebilir enerji sistemlerini, e-mobilite kapsamında elektrik araç şarj istasyonlarını ve enerji verimliliği çözümlerini de bölgeye entegre etmeyi planlıyoruz. Bu video serisi ile hem SENTRUM projesi kapsamında bölgede projenin başlangıcından bu yana yapılan çalışmaları anlatmak hem de sürdürülebilir turizm uygulamaları ve enerji verimliliği konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında Ayvalık Küçükköy sürdürülebilir turizm anlamında örnek bir yeşil destinasyon olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler