1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sürdürülebilir yaşam beyaz perdede!

Sürdürülebilir yaşam beyaz perdede!

Enerji Günlüğü - 2008 yılından bu yana  bir kez Karlskrona-İsveç ve üç kez İstanbul’da gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Ankara’ya...

Sürdürülebilir yaşam beyaz perdede!

Enerji Günlüğü - 2008 yılından bu yana  bir kez Karlskrona-İsveç ve üç kez İstanbul’da gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Ankara’ya geliyor. Festival 11-14 Nisan tarihlerinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ileyiciye ulaşacak 24 filmin hepsi  ücretsiz olarak izleyiciye ulaşacak. Festival, sürdürülebilirliğe duyarlı destekçileri ve düzenleme süreci ile de bir örnek oluşturuyor. Sürdürülebilirliğe sadece ekonomi olarak değil, çevre ve toplumu da dahil eden bir pencereden bakan filmlerin hepsi belgesel.

Fosil yakıt kaynaklı iklim değişikliğinin artık sıkça aşırı hava olaylarını karşımıza çıkardığı şu günlerde, filmler sürdürülebilirlik kavramının farklı boyutlarını izleyiciye aktarıyor. Festivalde, “Çöpün Tadına Bak”, “Su İçin Karbon”, “Havza: Yeni Batı için Yeni Bir Su Etiği Arayışı”, “Ampul Tuzağı: Kasıtlı Eskitmenin Anlatılmayan Öyküsü”, “Sürdürülebilirlik Tutkusu”, “Güçlü -Herkes İçin Enerji” gibi yapımlar yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler