1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sürdürülebilir Yaşam TV bu ay yayına giriyor

Sürdürülebilir Yaşam TV bu ay yayına giriyor

Enerji Günlüğü – Sürdürülebilirlik ile ilgili belgesellerin yanı sıra kurumların da sürdürülebilir bir dünya için yaptıkları çalışmaları reklam...

Sürdürülebilir Yaşam TV bu ay yayına giriyor

Enerji Günlüğü – Sürdürülebilirlik ile ilgili belgesellerin yanı sıra kurumların da sürdürülebilir bir dünya için yaptıkları çalışmaları reklam içermeyen bir şekilde görünür kılacak bir web projesi olan Sürdürülebilir Yaşam TV bu ay içinde yayına başlıyor.

2008'den bu yana gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde yer alan ilham verici belgeselleri daha fazla insana ulaştırmak amacıyla Sürdürülebilir Yaşam TV web projesi bu ay içinde yayına başlıyor. Proje ile ayrıca, STK'ların, yerel yönetimlerin, şirketlerin, üniversitelerin, sosyal girişimlerin çabaları belgesellerle aynı mecrada görünür kılınacak. SYTV sayesinde medyada bilgi bombardımanında kaybolan haberler veya sadece uzmanlar tarafından okunan sürdürülebilirlik raporlarının ötesinde, bu adımların görselin gücünden faydalanarak ilgili herkes tarafından görülmesi sağlanacak.

Kurumları bu çabalarının daha iyi anlaşılması için "reklam yapmadan" film yapmaya teşvik eden Sürdürülebilir Yaşam TV ekibi web sayfasında bu filmlere de yer verecek.

FESTİVAL FİLMLERİ BİRÇOK İNSANA ULAŞACAK

2008'den bu yana organize edilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF)'nde her sene ekolojik, toplumsal ve ekonomik konularda bütüncül bakış açısına sahip, çözüm barındıran belgeseller gösteriliyor. Çağımızın karmaşık sorunlarını etkin şekilde aktaran ve gücünü "gerçek"ten alan bu filmlerin daha fazla kişiye ulaşması amacıyla doğan Sürdürülebilir Yaşam TV'de ise bu ilham verici belgeseller tüm Türkiye’de, internet erişimi olan her yerde izlenebilecek.

Belgesellerin yanı sıra Türkiye'de sürdürülebilir bir yaşam için kurumların attıkları somut adımları da filmler aracılığıyla takip edip yorum yapmak mümkün olacak.

SİSTEMİK VE BÜTÜNCÜL BAKIŞ İÇİN ETİKETLEME SİSTEMİ

Surdurulebiliryasam.tv’de konuların ve/veya kurumların birbiriyle ilişkilerini görünür kılmak amacıyla bir etiketleme sistemi oluşturuldu.Örneğin iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisine dair bir belgeselin ardından bu konuları farklı boyutlarıyla ele alan başka bir belgesel veya bu konularda projeler yürüten STK'lar veya kurumsal sorumluluk projeleri gerçekleştiren şirketlerin filmlerini izlemek mümkün olacak.

Ayrıca kurumlar kendi çalışmalarıyla paralellik gösteren, vizyonlarıyla uyuşan belgeseller arasından bir seçki oluşturabilecekler; böylece belgesellerin içerikleriyle kendi yaklaşımları veya projeleri arasında bir ilişki olduğunu gösterebilecekler.

BİREYSEL ÜYELER FİLMLERİ İZLEYEBİLECEKLER

Geçtiğimiz senelerde onlarca SYFF gönüllüsünün Türkçe'ye çevirdiği belgeseller Türkçe altyazıyla birlikte surdurulebiliryasam.tv'de yayımlanacak. Web sayfasına ücretsiz üye olan bireysel kullanıcılar; filmleri yönetmenlerle yapılan anlaşmaya bağlı olarak ücretsiz veya yönetmenleri desteklemek üzere düşük bir ücret karşılığında izleyebilecek, yönetmenle irtibata geçip gösterim organize edebilecek. Kurumsal üyelerin sürdürülebilirlik için neler yaptığını kurum filmleri üzerinden takip edebilecek.

Sürdürülebilir Yaşam TV kurucularından Tuna Özçuhadar: “İnsanlık olarak yaşam biçimimizle, üretim ve tüketim şeklimizle gezegenimizin sınırlarına dayandık. Artık nereye baksak sürdürülemezliğin hakim olduğunu görüyoruz; dolayısıyla bu durumu yaratan koşulları ve gezegenimizdeki tüm canlılarla uyum içinde yaşamamız için ne yapabileceğimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Ayrıca, bu durumdan çıkmamız için birbirimize ihtiyacımız var. Küçük de olsa bu doğrultuda atılan adımları görmeye, ilham almaya, örnek almaya, başka bir deyişle anlamaya ve harekete geçmeye ihtiyacımız var...” diyor ve devam ediyor: “İşte bu nedenle dünyanın her tarafında sayıları gün geçtikçe artan, bize güç verecek gerçek hikayeler çok önemli. Saatlerce konuşarak, günlerce konferans salonlarında anlatarak elde edemeyeceğimiz etkileri 1 saat içinde sağlayan bu belgesellerin herkes tarafından kolaylıkla izlenebilir olmasını sağlayacağız.”

SİTEYE KATKI KAMPANYASI

Site açıldığında Fongogo üzerinden açılan kitlesel fonlama kampanyası görülebiliyor. Kampanyanın geliri ile kurulacak web sitesinin yapımı ve Sürdürülebilir Yaşam TV’nin hayata geçmesi için gerekli kurulum ve ilk 3 aylık işletme ve tanıtım giderleri karşılanacak. Kampanya 28. gününde. Şimdiye kadar 51 destekçi kampanyaya destek verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler