1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Süreyya Yücel Özden hayatını kaybetti

Süreyya Yücel Özden hayatını kaybetti

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi eski Başkanlarından üst düzey bürokrat ve Yüksek Mühendis Süreyya Yücel Özden, coronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Süreyya Yücel Özden hayatını kaybetti

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi eski Başkanlarından üst düzey bürokrat ve Yüksek Mühendis Süreyya Yücel Özden, coronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nde 2005–2013 döneminde 9 yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan  ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin kurucu üyesi Süreyya Yücel Özden yakalandığı coronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti.

SÜREYYA YÜCEL ÖZDEN KİMDİR?

1937 yılında Tokat Niksar doğumlu olan Özden, ODTÜ İnşaat Fakültesi ve İngiltere London Imperial College of Science and Technology mezunudur. Özden; 1978-1982 yılları arasında Türkiye Azot Sanayi (TÜGSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, 1984-1990 yılları arasında TEKEL Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve 1997 yılında da üç yıl süre ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunmuştu. Ulusal ve uluslararası birçok mesleki ve sosyal kuruluşlarda görevleri bulunan Özden, Odtü Mezunları Derneğinin kurucusu ve 1 numaralı üyesiydi. Özden, GAMA Holding'de Yönetim Kurulu Başdanışmanlığı yapmaktaydı.

Süreyya Yücel Özden Dünya Enerji Konseyi Türk Millî Komitesi’nde, önce 2003–2005 döneminde 3 yıl Genel Sekreter; sonra da 2005–2013 döneminde, 9 yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler