1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suriye Akdeniz`de Rusya`yla petrol arayacak

Suriye Akdeniz`de Rusya`yla petrol arayacak

Enerji Günlüğü- Suriye Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rus şirketi Soyuzneftegaz'la Akdeniz'de petrol ve doğalgaz araması için anlaşma imzaladı.Akdeniz'de...

Suriye Akdeniz`de Rusya`yla petrol arayacak

Enerji Günlüğü- Suriye Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Rus şirketi Soyuzneftegaz'la Akdeniz'de petrol ve doğalgaz araması için anlaşma imzaladı.

Akdeniz'de Suriye karasularının "0/2 nolu bloğunda" petrol arama ve üretiminin geliştirmesi için imzalanan anlaşmanın Tartus şehrinden Banyas ilçesi kıyılarına uzanan 2 bin 190 kilometrekare alanı kapsayacağı ifade edildi.

Suriye Petrol Şirketi binasında Suriye Tabii Kaynaklar ve Petrol Bakanı Süleyman Abbas, Rusya'nin Şam Büyükeliçisi Azamat Kulmuhametov'un hazır bulunduğu törende anlaşmayı Rus şirketi Soyuzneftegaz'dan Gisaa Guchtel ve Suriye Genel Petrol Şirketi yetkilisi Ali Abbas imzaladı.

İLK ETAP 15, İKİNCİ ETAP 75 MİLYON DOLARA MALOLACAK

Proje kapsamında sondaj yerlerinin tespiti ve diğer hazırlık çalışmaları için ilk etapta 15 milyon doların üzerinde bir maliyet çıkacağı, sondaj çalışmalarının yapılacağı ikinci etap için ise 75 milyon dolarlık bir maliyetin öngörüldüğü belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler