1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suriye`de Kürtler petrol rafine etmeye başladı

Suriye`de Kürtler petrol rafine etmeye başladı

Enerji Günlüğü - Suriye'nin Haseke bölgesinde Kürtlerin ilk kez çıkarılan petrolü rafine etmeye başladığı ifade ediliyor.Fransız haber ajansı AFP'nin...

Suriye`de Kürtler petrol rafine etmeye başladı

Enerji Günlüğü - Suriye'nin Haseke bölgesinde Kürtlerin ilk kez çıkarılan petrolü rafine etmeye başladığı ifade ediliyor.

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Haseke bölgesinde Kürtlerin ilk kez çıkarılan petrolü rafine etmeye başladı ve petrol faaliyetlerinde Kürtlerle Beşar Esad rejimi işbirliği içerisinde bulunuyor.

Habere göre, Suriye'nin en geniş petrol yataklarının bulunduğu Rimelan bölgesinde kurulan derme çatma rafinerilerde petrol işleme faaliyetlerinin başlatıldı.

AFP'ye konuşan teknisyen Çekdar Ali "Petrolü 125 dereceye kadar ısıtıp benzin elde ediyoruz. 150 derecede kerosen, 350 derecede ise fuel oil üretebiliyoruz" dedi.

Suriyeli Kürtlerin enerjiden sorumlu yöneticisi olan Süleyman Kalaf ise "Kürtler ilk kez özerk biçimde petrol çıkarıp işleyebilir hale geldi" ifadesini kullandı. Kalaf ayrıca, Kürt bölgesinin enerjiden sorumlu yöneticisi Süleyman Kalaf Beşar Esad rejiminin petrol kuyularının tekrar çalışır hale gelmesi için yedek parça ve hammadde desteği verdiğini de belirtti.

Suriye'de iç savaşın başlamasından önce Rimelan petrol sahasında bulunan kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla Suriye'nin Banyas ve Humus kentlerinde bulunan en büyük iki rafinerisine taşınıyordu. Rimelan'dan çıkarılan Kürt petrolü günlük 15 bin varili bulmuş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler