1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Suriye`ye elektrik satışı yeniden başlayacak

Suriye`ye elektrik satışı yeniden başlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'den elektrik almayı durduran Suriye'nin yeniden elektrik talep ettiğini açıkladı.Taner...

Suriye`ye elektrik satışı yeniden başlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'den elektrik almayı durduran Suriye'nin yeniden elektrik talep ettiğini açıkladı.
Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) lokalinde düzenlediği, "10. Yılda Türkiye'de Enerji" konulu basın toplantısında, Suriye'nin Türkiye'den tekrar elektrik talep ettiğini belirterek, "Suriye resmi kaynakları bu elektriği tekrar almak istediğini özel şirketimize bildirmiş. Böyle bir talep kendilerine ulaşmış" diye konuştu. Bakan Taner Yıldız geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suriye'nin Türkiye'den elektrik ithalatını durdurmasının, ülkedeki çatışmalar nedeniyle iletim hatlarında yaşanan arızalar olduğunu belirtmişti. Yıldız, Suriye'den talep gelmesi halinde bu ülkeye yeniden elektrik satışına başlanabileceğini de ifade etmişti.

İHTİYAÇTAN FAZLA ÜRETİM KAPASİTESİ VAR
Elektrik üretim ve tüketimi hakkında da bilgi veren Bakan Yıldız, Türkiye'nin tükettiğinden daha fazla enerjiyi üretebilecek bir yapıya ulaştığını belirtti. Enerjideki toplam kurulu gücün şu anda 55-56 bin Megavat (MW) civarında olduğunu belirten Yıldız, halen realize edilmeyi bekleyen 60 bin MW'lik lisans başvurusu bulunduğunu da ekledi. Gelecekte enerji sıkıntısı yaşamamak için her yıl 5 milyar dolarlık enerji yatırımı yapması gerektiğini belirten Taner Yıldız, enerji üretiminde özel sektörün payını yüzde 75'lere çıkarmak istediklerini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler