1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Susurluk ve Poyraz RES’in elektriği için iletim hattı kurulacak

Susurluk ve Poyraz RES’in elektriği için iletim hattı kurulacak

Balıkesir’de bulunan Susurluk RES ve Poyraz RES’te üretilen elektriğin iletimi için 10,50 km uzunluğunda iletim hattı kurulacak.

Susurluk ve Poyraz RES’in elektriği için iletim hattı kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’de bulunan Susurluk RES ve Poyraz RES’te üretilen elektriğin iletimi için 10,50 km uzunluğunda iletim hattı kurulacak.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir ili, Susurluk, Karesi ve Kepsut ilçeleri sınırları içerisinde 154 kV Susurluk RES TM - Poyraz RES TM EEİH yapılması ve enterkonnekte sisteme bağlantısı planlanıyor. 

4,5 milyon lira bedelle kurulacak olan 10,50 km uzunluğundaki hat, 154 kV, 2x1272 MCM olarak planlandı. Hattın tamamı bir kısmı Balıkesir il sınırları içerisinde kalmakta olup Susurluk, Karesi ve Kepsut ilçelerinden geçecek. Yaklaşık 8 aylık bir sürede tamamlanması planlanan Hattın inşasında 2 tanesi nihai direk, 7 tanesi some direği tesis edilecek.  

72,50 MW kapasiteli Susurluk Rüzgar Santrali - RES Balıkesir'in Susurluk ilçesindedir. Eksim Grup şirketlerinden Susurluk Enerji A.Ş. tarafından işletilen santral, ortalama 168.659.644 kilovatsaat elektrik üretimi ile 53.543 konutun elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

Polat Enerji-Demirer Enerji iştiraki olan Poyraz Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Balıkesir Kepsut’ta kurulan Poyraz RES, 34 adet rüzgar türbini ile 66,9 MW kurulu güce sahip. Poyraz RES yılda ortalama 190 milyon kWh elektrik üretiyor ve 70.000 kişinin tüm elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler