1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sütaş Bingöl’de hibrit tesis kuracak

Sütaş Bingöl’de hibrit tesis kuracak

Sütaş, Bingöl’de işletmekte olduğu 6,4MW’lık Biyogaz Tesisi’ne yardımcı kaynak olarak 9,8 MW’lık güneş enerjisi santrali kuracak.

Sütaş Bingöl’de hibrit tesis kuracak

Enerji Günlüğü - Sütaş, Bingöl’de işletmekte olduğu 6,4MW’lık Biyogaz Tesisi’ne yardımcı kaynak olarak 9,8 MW’lık güneş enerjisi santrali kuracak.

Sütaş Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. tarafından Bingöl İli, Merkez İlçesinde işletilen Tarım ve Hayvancılık Entegre Tesis alanında toplam kurulu gücü yaklaşık 9,8 MW olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak ve işletilecek. Yaklaşık 6,9 milyon dolar değerindeki “SÜTAŞ Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi – Hibrit Tesis (Güneş Enerji Santrali (9,8 MWe))” projesi ile kurulacak GES’in ana kaynak olarak yer alan 6,4MW’lık Biyogaz Tesisi ile birlikte “Birden Çok Kaynaklı Elektrik Üretim Tesisi (Hibrit Tesis)” olarak faaliyet göstermesi planlanıyor.

GES alanında, 445 W’luk paneller, trafo, enerjiyi doğru akımdan alternatif akıma çevirip trafo şebekesine aktarmaya yarayan eviriciler kullanılacak. Güneş enerjisinden elde edilecek doğru akım, alternatif akıma dönüştürülecek ve trafo vasıtasıyla dağıtım hatlarına verilecek. Santralde yılda yaklaşık 14.654.671 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler