1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sütçüler HES özelleştirilecek

Sütçüler HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Isparta’da bulunan 2.2 MW’lık Sütçüler HES ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Son teklif verme...

Sütçüler HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Isparta’da bulunan 2.2 MW’lık Sütçüler HES ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Son teklif verme tarihi ise 21 Mart 2018.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sütçüler Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Sütçüler HES”) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirileceğini duyurdu. 

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek olan özelleştirme ihalesi için en son teklifler 21.03.2018 tarihine kadar verilebilecek. İhaleye katılabilmek için Katılımcıların istenen belgeler ile tekliflerini İhale Şartnamesi’nde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; “SÜTÇÜLER HES İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF - GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarf içerisinde İdare’nin aşağıdaki adresine en geç, son teklif verme tarihi saat 17:00’ye kadar elden teslim etmeleri gerekiyor. 

İhalede geçici teminat tutarı bir milyon lira ve şartname bedeli de 1500 lira olarak belirlendi. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grupları katılabilecek.

Türkiye’nin ilk yap-işlet devret modellerinden birisi olan Sütçüler HES, Isparta’nın Değirmendere mevkiinde üretimine devam ediyor. Santral, günde 53.500 kilovat/saat elektrik üreterek 11 bin kişinin günlük enerji ihtiyacını karşılıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler