1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan ABD için petrol fiyatını düşürdü

Suudi Arabistan ABD için petrol fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Aralık ayı petrol fiyatlarında ayarlama yapan Suudi Arabistan, ABD için petrol fiyatını düşürdü, Asya ve Avrupa için artırdı.Dünyanın...

Suudi Arabistan ABD için petrol fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Aralık ayı petrol fiyatlarında ayarlama yapan Suudi Arabistan, ABD için petrol fiyatını düşürdü, Asya ve Avrupa için artırdı.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Araibstan, Aralık ayı petrol fiyatlarında ayarlamaya gitti.Asya ve Avrupa'dan müşterileri için Aralık ayı petrol fiyatını beş aydır ilk kez artırırken, ABD'den alıcılar için ise fiyatlarda indirime gitti.

ABD HAM PETROLÜ SON 2,5 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

Dünyanın en büyük petrol piyasası olan ABD'de pazar payını korumak isteyen Suudi Arabistan, Arap hafif petrolünün ABD'ye Aralık ayı satış fiyatını önceki aya göre 45 cent düşürdü. Böylece, ABD ham petrol fiyatları 77,70 doları görerek Haziran 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Brent petrolü de 1 doların üzerinde değer kaybıyla son iki haftanın en büyük günlük düşüşünü yaşadı.

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın Amerikalı müşterilerine yaptığı ihracatlarda fiyat düşürmesiyle geriliyor. Suudi Arabistan'ın ABD'ye sattığı petrolün fiyatı indirince petrol fiyatları sert düşüş yaşadı.

Önceki ve Sonraki Haberler