1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan akaryakıta yüzde 80 zam yapacak

Suudi Arabistan akaryakıta yüzde 80 zam yapacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan Kasım ayında benzin ve jet yakıtı fiyatlarını yüzde 80 oranında artıracak.Petrol...

Suudi Arabistan akaryakıta yüzde 80 zam yapacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan Kasım ayında benzin ve jet yakıtı fiyatlarını yüzde 80 oranında artıracak.

Petrol fiyatlarındaki düşüşe ilk önlemi alarak ulaştırma alanında verdiği teşvikleri azaltan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından Suudi Arabistan’da önlem almak zorunda kaldı. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, harcamaları ve petrol bağımlılığını azaltmak için sürdürdüğü program kapsamında, Kasım ayında benzin ve jet yakıtı fiyatını artıracak.

Plana göre, benzin fiyatı 0.75 riyalden 1.35 riyale (0.36 sent) çıkacak. Yaklaşık yüzde 80 artış olacak. Fiyatın 2018-2021 yılları arasında kademeli bir yükseliş trendine girileceği öngörülüyor.

Ekonomiyi yeniden yapılandırma kapsamında programda kamu kurumlarında özelleştirme ile dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco’nun halka arzı var.

Önceki ve Sonraki Haberler