1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Suudi Arabistan Almanya’ya yeşil amonyak ihraç edecek

Suudi Arabistan Almanya’ya yeşil amonyak ihraç edecek

Almanya, 2026'dan itibaren Suudi Arabistan'dan yeşil amonyak ithal edecek.

Suudi Arabistan Almanya’ya yeşil amonyak ihraç edecek

Enerji Günlüğü - Almanya, Air Products ile iş birliği yaparak Hamburg'da ilk yeşil amonyak ithalat terminalini inşa etmeye karar verdi. Mısır ise 85 milyar dolarlık hidrojen çerçeve anlaşması imzaladı.

Alman hükümeti, Hamburg'da yeşil amonyak için bir ithalat terminali inşa edilmesi konusunda özel sektörle iş birliği yapmaya karar verdi. Terminal, 2026 yılından itibaren Suudi Arabistan'dan yeşil amonyak ithal edecek. Air Products, amonyağı üretecek ve çoğunluğu hidrojene dönüştürülmek üzere Almanya'daki son kullanıcılara dağıtacak.

Tterminalin, Mabanaft'ın Hamburg limanındaki mevcut tank terminalinde inşa edileceğini bildiren Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, "Bu, Almanya ve Avrupa'daki tüm hidrojen pazarı için güçlü bir sinyaldir" dedi.

EBRD MISIR’A YEŞİL HİDROJEN TESİSİ İÇİN 40 MİLYON DOLAR KREDİ VERECEK

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan dünyanın ilk sürdürülebilir şehri Masdar ve konsorsiyum ortakları, Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi'nde 2 GW'lık bir yeşil hidrojen projesi geliştirmek için Mısır devlet destekli birkaç kuruluşla bir çerçeve anlaşması imzaladı. Proje kapsamında 2030 yılına kadar 4 GW elektrolizör kapasitesi ve 480.000 ton yeşil hidrojen üretimi hedefleniyor.

Mısır ayrıca AMEA Power ile 1 GW'lık bir yeşil hidrojen projesini hayata geçirmek üzere ikinci bir anlaşma ve planlarının toplam değerini 85 milyar dolara çıkaran başka anlaşmalar da imzaladı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da (EBRD) Mısır'ın ilk yeşil hidrojen tesisini geliştirmek için 80 milyon dolar kredi vereceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler