1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan Asya petrol fiyatını yükseltti

Suudi Arabistan Asya petrol fiyatını yükseltti

Suudi Arabistan, Asya'ya petrol satış fiyatını Nisan ayı için varil başına 1,70 dolar yükseltti.

Suudi Arabistan Asya petrol fiyatını yükseltti

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Nisan ayı için Asya satışlarında petrol fiyatını arttırırken, Kuzeybatı Avrupa için düşürdü. Nisan teslimli ABD satışlarında ise çok az değişiklik oldu.

Suudi Arabistan'ın Asya'ya 2024 yılı Nisan ayı teslimi sattığı Arab Light ham petrolü için resmi satış fiyatını beklentiler doğrultusunda yükselttiği bildirildi. Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco, Nisan ayında Asya'ya yüklenecek Arab Hafif ham petrolü için resmi satış fiyatını Umman/Dubai ortalaması + varil başına 1,70 dolar olarak belirlerken, bu rakam bir önceki ayın varil başına +1,50 dolar olan resmi satış fiyatının biraz üzerinde gerçekleşti. Fiyat, Suudi Arabistan'ın önde gelen Hafif Arap ham petrolünün Asya'ya yönelik Nisan ayı fiyatını değiştirmeyeceği veya varil başına 10-20 sent artıracağı yönündeki piyasa beklentileriyle uyumlu. 

Kuzeybatı Avrupa'ya giden ham petrolü için Nisan resmi satış fiyatı da varil başına 60 ila 70 sent düşürülürken, ABD'ye giden ham petrolün fiyatında çok az değişiklik oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler