1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan Çin’e rafineri yatırımı yapacak

Suudi Arabistan Çin’e rafineri yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Çin'de 10 milyar dolar yatırım ile günde 300 bin varil petrol işleme kapasiteli refineri ve petrokimya tesisi kuracak.Çin’in...

Suudi Arabistan Çin’e rafineri yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Çin'de 10 milyar dolar yatırım ile günde 300 bin varil petrol işleme kapasiteli refineri ve petrokimya tesisi kuracak.

Çin’in başkenti Pekin'i ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bir Salman, Suudi kamu petrol şirketi Aramco'nun Çin'de 10 milyar dolar yatırımla bir rafineri ve petrokimya tesisi kurmasına ilişkin anlaşma imzaladı. Aramco'nun Çin'in Kuzeydoğu’sundaki Liaoning Bölgesi Panjin kentinde kuracağı günde 300 bin varil petrol işleme kapasiteli santralin 2024 yılında faaliyet geçmesi planlanıyor. Rafineriye ham petrol tedariğinin %70’ini Aramco sağlayacak.

PROJE İÇİN ORTAKLIK KURULDU

Projeyi gerçekleştirmek için Saudi Aramco, Çinli NORINCO ve Panjin Sincen yönetimi ile en büyük Çin-Yabancı Ortak Girişimini kurma anlaşması imzaladı. Ortaklar bu çerçevede Huajin Aramco Petrochemical Co. adında yeni bir şirket kuracaklar. Saudi Aramco, yeni kurulan şirketin % 35'ini, NORINCO % 36’sını ve Panjin % 29'unu elinde tutacak.

Önceki ve Sonraki Haberler