1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan günde 13 milyon varil petrol üretimi hedefliyor

Suudi Arabistan günde 13 milyon varil petrol üretimi hedefliyor

Suudi Arabistan petrol üretimini yüzde 30 arttırarak, günde 13 milyon varile çıkarmayı hedefliyor.

Suudi Arabistan günde 13 milyon varil petrol üretimi hedefliyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan petrol üretimini arttırarak günde 13 milyon varile çıkaracak. 

Suudi Arabistan’da düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi sonrasında konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin amacının petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarmak olduğunu söyledi. Prens Selman, üretim 13 milyon varil/gün seviyesine çıkarıldıktan sonra, bu seviyenin daha üzerinde bir üretimi hedeflemeyeceklerini de vurguladı. Bununla birlikte Selman herhangi bir takvim açıklamadı.

Suudi Arabistan 2022 Nisan ayından bu yana 10 milyon varil/günün biraz üzerinde bir üretim gerçekleştiriyor. 

ABD PETROL ÜRETİM ARTIŞI İÇİN BASTIRIYOR

Öte yandan ABD petrol üretiminde artış için üretici ülkelerle görüşmelerini sürdürüyor. Zirve sonrasında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, bölgede aktif bir ortak olmaya devam edeceklerini; Çin, Rusya ve İran tarafından doldurulacak hiçbir boşluk bırakmayacaklarını ifade etti.

Başkan Biden ile birlikte Orta Doğu'yu ziyaret eden isimlerden biri olan Biden'in Kıdemli Enerji Güvenliği Temsilcisi Amos Hochstein da yaptığı açıklamada, OPEC'in petrol üretimini artırmak için yeterli kapasitesi olduğuna inandıklarını ve önümüzdeki birkaç hafta içinde üretim artırımı yönünde karar almalarını beklediklerini söyledi. Hochstein, "OPEC'in ek üretim kapasitesi, üretimi artırmak için alanı var" ifadesini kullandı.

HİNDİSTAN İLE FİYAT SINIRI GÖRÜŞÜLÜYOR

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de bir açıklama yaparak, Rus petrolüne fiyat sınırı getirilmesi yönünde sundukları öneri için Hindistan ile yaptıkları görüşmeleri "cesaret verici" olarak tanımladı. Yellen, ABD'nin petrol fiyatlarını aşağı çekmeyi ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşı finanse etmesini zorlaştırmayı amaçladığını vurguladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler