1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan güneş enerjisi ülkesi olmayı hedefliyor

Suudi Arabistan güneş enerjisi ülkesi olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü – Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan, 2030 yılında bir güneş enerjisi ülkesi olmayı hedefliyor. Suudi Arabistan...

Suudi Arabistan güneş enerjisi ülkesi olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü – Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan, 2030 yılında bir güneş enerjisi ülkesi olmayı hedefliyor. 

Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Saudi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser 22. Dünya Petrol Kongresi'nde yaptığı konuşmada, enerji sektöründe yeni alternatif sistemlerin doğrudan petrolle rekabet edebilecek seviyeye ulaşamadığını ve yakın zamanda ortaya çıkabilecek herhangi bir alternatif temiz enerji kaynağının tek başına tüm enerji ihtiyacını karşılayabileceğini düşünmediğini belirterek, "Enerji politikalarının dönüştürülmesi çerçevesinde 2030'da Suudi Arabistan'ın bir güneş enerjisi ülkesi olmasını hedefliyoruz" dedi. 

Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine, yeşil enerjiye önem vermeleri gerektiğine dikkat çeken Nasser, Fosil yakıtlı motorların kullanımını ortadan kaldırmak durumundayız bu yüzden düşük emisyona katkı sağlayalım. Sadece 1 milyar dolarlık bir yatırımı bu teknolojilere yaptık. Karbon yakalama ve saklama teknolojilerinin kullanımına da çok önem veriyoruz. Bunun yanında sera gazı emisyonunu önemli ölçüde azaltabilmek için petrokimyasal ürünlerde iyi petrol ürünlerinin kullanımına dikkat ediyoruz. Enerji politikalarının dönüştürülmesi çerçevesinde 2030'da Suudi Arabistan'ın bir güneş enerjisi ülkesi olmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

DOĞAL GAZ KULLANIMINI TEŞVİK EDECEĞİZ

Nasser önümüzdeki 10 yıl içinde de doğal gaz kullanımını teşvik edeceklerini ve doğal gazın payını arttırmak için 23 milyar dolar yatırım yapacaklarını da kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler